Vágólapra másolva!
Három szettben, kevesebb mint két óra alatt legyőzte Roger Federer Robin Söderlinget a US Open szerdai negyeddöntőjében. A svájci a még nála is simábban továbbjutó Novak Djokoviccsal teniszezik majd az elődöntőben.

Roger Federer visszavágott Robin Söderlingnek a Roland Garroson rá mért vereségért. A svájci klasszis három szettben győzte le riválisát a US Open negyeddöntőjében, ezzel az egymás elleni mérleg immár 13-1 a javára.

Federer kiválóan fogadta ellenfele szerváit, Söderling mindössze két ászt ütött (a korábbi világelső 18-at). A mérkőzés csupán egy óra 56 percen át tartott.

"Ma a szervák döntöttek" - mondta Federer. "Robin híres a rendkívül pontos és erős adogatásairól, amit hosszú időn át képes fenntartani. Ma viszont nem így történt. Nem találta a ritmust és nem ütött elég pontosan egészen a harmadik szett közepéig, amikor pedig már egy kicsit késő volt."

Az ötszörös US Open-győztes Federer ellenfele az elődöntőben a szintén három játszmában továbbjutó Novak Djokovic lesz.

A szerb klasszis rendkívül koncentráltan játszott Gael Monfils ellen, aki csak az első szettet tudta szorossá tenni - ennek ellenére ez a meccs két óra 24 percesre, fél órával hosszabbra sikeredett, mint a több játékot hozó Federer-Söderling. Djokovic negyedszer jutott elődöntőbe a New York-i tornán, ebből 2007-ben a fináléig menetelt, ahol éppen Federer állította meg - ahogy a következő két évben is.

US Open, negyeddöntők, férfiak:
Novak Djokovic (szerb, 3.) - Gael Monfils (francia, 17.) 7:6 (7-2), 6:1, 6:2
Roger Federer (svájci, 2.) - Robin Söderling (svéd, 5.) 6:4, 6:4, 7:5

nők, negyeddöntő:
Vera Zvonarjova (orosz, 7.) - Kaia Kanepi (észt, 31.) 6:3, 7:5
Caroline Wozniacki (dán, 1.) - Dominika Cibulkova (szlovák) 6:2, 7:5