Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt, a korábban két súlycsoportban profi világbajnok, veretlen ökölvívó jövő szerdán New Yorkba utazik, hogy megkösse következő mérkőzésére vonatkozó szerződését. Legutóbb tavaly november 24-én bokszolt - Giacobbe Fragomeni ellen, a WBC cirkálósúlyú trónjáért -, azóta nem sikerült lekötni számára összecsapást. Kettő, legfeljebb három mérkőzés van hátra Erdei pályafutásából. Következő meccsére az Egyesült Államokban készül fel.

"Az elmúlt hónapokban kétszer jártam Las Vegasban, illetve Los Angelesben. Az első alkalommal, amikor Oscar De La Hoya irodájával, a Golden Boy Promotionsszel kellett volna kapcsolatba kerülnöm, csúnyán átvertek, a második alkalommal egy kinti magyar ismerősöm segítségével találkoztam Greg Leon menedzserrel, aki a nagyközépsúlyú Szuper Hatos torna egyik résztvevőjét, Allan Greent is menedzseli. Szerdán is hozzá utazom New Yorkba, ő tartja a kapcsolatot a promóterekkel, ha minden jól megy, már megtudom, ki lesz a következő ellenfelem" - mondta Erdei, aki lassan egy éve tétlenségre van kárhoztatva.

Mármint a szorítóban, mert amúgy aktív életet él minden idők legjobb, legeredményesebb, még veretlen magyar profibokszolója. Szombaton például Gödön egy golftornán vesz részt, jótékonysági kezdeményezésekben, egészségmegőrző programokban is szerepet vállal, s a Nemzeti Sport információja szerint majdan ő lesz a BVSC újjáalakuló ökölvívó-szakosztályának az igazgatója.

Erdei amúgy nem tartozott a legfoglalkoztatottabb világbajnokok közé: évtizedes profi pályafutása alatt 31 mérkőzést vívott, mindegyiket megnyerte, tizenhetet idő előtt - kiütéssel vagy technikai KO-val. Az utóbbi három évben, amióta megromlott a viszonya az őt foglalkoztató Universum Box-Promotion vezérkarával, még ritkábban lépett szorítóba: összesen négyszer. 2007. november 24-én Drezdában Tito Mendoza, 2008. április 26-án, ugyancsak Drezdában DeAndrey Abron, 2009. január 10-án, Magdeburgban Jurij Barasjan ellen a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címvédő meccsén, majd 2009. november 24-én, Kielben a WBC cirkálósúlyú vb-címmeccsén Giacobbe Fragomeni ellen.

"Természetesen nekem is rossz, ha ritkán bokszolok, egyfelől kiesem a ritmusból, minél hosszabb a kényszerű pihenő, annál nehezebb újból formába lendülnöm" - mondta a 36 éves bokszoló. "Másfelől, ha nincs mérkőzésem, bevételem sincs, az Universumtól ugyanis nem kaptam havi fikszet. Szóval, minden tekintetben kínos volt ez a hosszú kényszerpihenő, amelynek - remélem - hamarosan vége szakad."

Forrás: MTI

Hogy ki lesz a következő ellenfél, azt még Erdei sem tudja, a mérkőzésszervező személyéről pedig nem akart nyilatkozni. "Erre még nincs felhatalmazásom" - folytatta a veretlen ökölvívó. "Az ellenfél kilétéről még nem tudok beszélni, csak annyit mondhatok, hogy decemberben lesz a meccs, ha lesz, és afféle felhozó jellegű összecsapás vár rám. Ha ezen a szinten létezik egyáltalán felhozó meccs, mert az ellenfelek kőkemények. Aztán jöhet az igazi nagy találkozó, elképzelhető, hogy pályafutásom utolsó mérkőzése. Mert már csak két, maximum három összecsapást tervezek, s 2011-ben visszavonulok."

Erdei már hetek óta edzésben van, a KSI boksztermében, a Jégszínházban gyakorol, a felkészülését id. Balzsay Károly segíti. "A kondícióm már kielégítő, az ütéseim pontossága azonban még nem az igazi" - magyarázta Erdei. "Csütörtökön is váltott ellenfelekkel kesztyűztem nyolc menetet. Ha lekötjük a meccset, azt tervezem, hogy Fritz Sdunekkel készülök fel az összecsapásra, az utolsó négy-öt hétben már az Egyesült Államokban. Amennyiben Fritznek Felix Sturmot kell felkészítenie, akkor lehet, hogy változik a forgatókönyv, mert nem szívesen készülnék egy táborban a WBA középsúlyú világbajnokával. De ezek már részletek, a lényeg, hogy lekössük a mérkőzést."