Vágólapra másolva!
Felemás szezonja után megvált edzőjétől, Heinz Günthardttól Ana Ivanovic, a női teniszezők világranglistájának korábbi éllovasa.

A 2008-ban Roland Garrost nyert szerb játékos júliusban csak a 65. volt a WTA rangsorában, jelenleg pedig a 24., ennek ellenére úgy érzi, olyan trénerre van szüksége, aki csak rá koncentrál.

Günthardt - aki Taróczy Balázzsal kétszeres Grand Slam-győztes volt párosban, majd később a legendás Steffi Graf felkészülését is irányította - az edzősködés mellett televíziós kommentátorként is tevékenykedik.

"Nagyon hálás vagyok Heinznek a munkájáért, és hogy megosztotta velem a tudását. Sikeresek voltunk együtt, a játékom mindenképpen fejlődött" - fogalmazott hétfőn Ivanovic, majd bevallotta: "A jövőre nézve azonban mindenképpen szükségem van egy olyan edzőre, aki minden tornán és minden edzésen ott van velem. Heinznek családja és más kötelezettségei is vannak, amit teljes mértékben tiszteletben tartok, de így ő nem képes arra a fajta munkára, amelyre nekem szükségem van." Günthardt azt mondta: nagy élmény volt Ivanoviccsal dolgozni, és sok sikert kíván neki a jövőben.

* * *

Az 1,225 millió dollár összdíjazású fedett pályás bázeli férfitorna hétfői játéknapján:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Federer (svájci, 1.) - Dolgopolov (ukrán) 6:4, 5:2-nél Dolgopolov bokasérülés miatt feladta
Haase (holland) - Bohli (svájci) 6:4, 6:3

Az 1,357 millió euró összdíjazású valenciai fedett pályás férfitorna hétfői játéknapján:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Verdasco (spanyol, 3.) - Russell (amerikai) 6:4, 6:1
Wawrinka (svájci) - Seppi (olasz) 7:6 (7-2), 7:5
Simon (francia) - Sztahovszkij (ukrán) 6:3, 6:3