Vágólapra másolva!

Vb-ezüstérmes lett a kerekesszékes nőitőr-válogatott

A kilencedik helyen végzett a magyar nőitőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság szerdai versenynapján. A női kerekesszékes válogatott második helyen zárt.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Kreiss Fanny összeállítású együttes a lengyelektől elszenvedett nyolcaddöntős vereség után gond nélkül legyőzte a brazilokat, majd a britekkel kiélezett csatát vívott.

Csaknem végig az ellenfél vezetett, Mohamed az utolsó asszóra 27-30-nál ment föl a pástra, és hosszabbítást harcolt ki, amelyben neki sikerült érvényes tust adnia. A következő, kínaiak elleni mérkőzést is ő nyerte meg azzal, hogy a találati mutatója plusz 13-as volt.

eredmények:
a 16 között:
Lengyelország - Magyarország 34-26
(Knapek: plusz 10, Kreiss: mínusz 3, Mohamed: mínusz 7, Varga: mínusz 8)

a 9-16. helyért:
Magyarország - Brazília 45-28
(Mohamed: plusz 13, Varga: plusz 5, Knapek: plusz 1, Kreiss: mínusz 2)

a 9-12. helyért:
Magyarország - Nagy-Britannia 33-32
(Mohamed: plusz 7, Kreiss: plusz 1, Knapek: mínusz 1, Varga: mínusz 6)

a 9. helyért:
Magyarország - Kína 45-37
(Mohamed: plusz 13, Kreiss: 0, Knapek: mínusz 5)

negyeddöntő:
Olaszország - Franciaország 45-24
Németország - Ukrajna 39-31
Koreai Köztársaság - Egyesült Államok 41-23
Lengyelország - Oroszország 45-29

elődöntő:
Olaszország - Németország 45-30
Lengyelország - Koreai Köztársaság 41-37

a 3. helyért:
Koreai Köztársaság - Németország 45-42

döntő:
Olaszország - Lengyelország 45-37

A végeredmény: 1. Olaszország (Valentina Vezzali, Elisa Di Francisca, Arianna Errigo, Ilaria Salvatori), 2. Lengyelország (Sylwia Gruchala, Anna Rybicka, Karolina Chlewinska, Katarzyna Kryczalo), 3. Koreai Köztársaság (Nam Hjun Hi, Oh Ha Na, Jeon Hi Szuk, Szeo Mi Jung), ...9. MAGYARORSZÁG (MOHAMED AIDA, KNAPEK EDINA, VARGA GABRIELLA, KREISS FANNY)

Tizennyolc válogatott indult. Csütörtökön a férfi tőrözők csapatversenyét rendezik.

Ezüstérmet szerzett a magyar női kerekesszékes tőrválogatott a párizsi vívó-világbajnokság szerdai versenynapján. A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Juhász Veronika, Pálfi Judit összeállítású csapat a negyeddöntőben 45-18-ra verte az oroszokat, az elődöntőben 45-20-ra a fehéroroszokat, a döntőben pedig 45-28-ra kikapott a hongkongiaktól.

Ez volt a magyar kerekesszékes válogatott negyedik párizsi vb-érme: korábban, az egyéni versenyek során tőrben Szekeres Pál második, Dani harmadik lett, míg párbajtőrben Krajnyák másodikként zárt. Szerdán a Szekeres, Juhász Tamás, Mató Gyula, Horváth Gábor alkotta férfitőr-csapat a hatodik helyen végzett.