Vágólapra másolva!
A nehézsúlyú világbajnok Vitalij Klicsko kihívási joga volt a tét pénteken  Odlanier Solis és Ray Austin Miamiban megrendezett összecsapásán, amely Austin  diszkvalifikálásával fejeződött be a tizedik menetben.

A nagy tehetségnek tartott, de jelentős kondícióbeli hiányosságokkal küzdő, korábbi olimpiai bajnok Solis a várakozásoknak megfelelően jobban kezdte a meccset, és gyors kombinációival rendre megelőzte Austint, aki az ötödik menetben padlóra is került. Ezt követően mindkét öklöző fáradni kezdett, majd a tizedik menetben váratlanul pont került a találkozó végére: Solis egy kombinációval megfogta riválisát, aki a köteleknél előbb fogásba menekült, majd megpróbálta kilökni ellenfelét a szorítóból. Tommy Kimmons mérkőzésvezető megpróbálta szétválasztani a két bokszolót, ekkor azonban Austin - az "állj!" vezényszó, és egyes beszámolók szerint a gongszó után - megütötte Solist, amiért a bíró azonnal diszkvalifikálta az amerikait.

Forrás: AFP

Ezzel a furcsa győzelemmel a harmincéves, tizenhét hivatásos összecsapást követően is makulátlan mérleggel rendelkező Solis jogot nyert arra, hogy kihívja az ukrán WBC-világbajnok Vitalij Klicskót. A meccsre akár már 2011 elején sor kerülhet.

Profiboksz.hu