Vágólapra másolva!
Vitalij Klicsko ugyan jó bokszolónak tartja következő ellenfelét, az olimpiai bajnok Odlanier Solist, ám azt mondja, hogy az amatőr és a profi ökölvívás nagyon távol áll egymástól, az utóbbiban sokkal nehezebb világbajnoki címet nyerni.

"Megnéztem az interneten Solis legutóbbi meccsét, és azt mondom, egy nagyon komoly kihívóról van szó. Olimpiai bajnok és háromszoros amatőr világbajnok is a srác" - nyilatkozta leendő ellenfeléről az ukrán Vitalij Klicsko, aki az eddigi 41 profi meccséből harminckilencet megnyert, egy híján mindet KO-val.

"Azonban én bebizonyítom, hogy a profi és az amatőr boksz ég és föld. Persze vannak hasonlóságok, mint a kesztyű, meg a nadrág, de ez egy teljesen más sport. Profi világbajnoknak lenni pedig sokkal nehezebb dolog, mint amatőrnek" - idézte a Profiboksz.hu Klicskót, aki szerint nehéz lesz összehozni a meccset, mert Solis promotere Don King, akivel a Klicsko testvérek nem szívesen dolgoznak együtt.

A 30 éves Solis december 17-én vívta ki a jogot a Klicsko elleni WBC-címmeccsre azzal, hogy legyőzte a 40 éves Ray Austint. A Boxingnews24.com szerint Solis Austin ellen lassú volt, látszott rajta a súlyfelesleg is, és az erőnléte sem tűnt megfelelőnek. A kubai bunyós ezidáig mind a tizenhét profi összecsapását megnyerte, tizenkétszer kiütéssel diadalmaskodott.