Vágólapra másolva!
A Boxrec.com szerint Erdei Zsolt március 12-én a spanyol Gabriel Campillo ellen mérkőzhet meg a Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú világbajnoki övéért a New York-i Madison Square Gardenben, a magyar bokszoló azonban egyelőre csak az újságokból értesült erről.

A Boxrec internetes adatbázisban már mindkét öklöző névjegyéhez beírták a találkozót, igaz, azzal a megjegyzéssel, hogy elképzelhető változás. A hírt egyik fél menedzsmentje sem erősítette meg, sőt, Erdei azt állítja, ő is csak az újságokban látta.

"Meglepődve értesültem, hogy tényként közlik a következő mérkőzésem időpontját Gabriel Campillo ellen, mivel azt még magam sem tudom, hogy hol és ki ellen lépek legközelebb szorítóba" - olvasható a bokszoló [origo]-hoz eljuttatott nyilatkozatában. "Január közepén megyünk New Yorkba tárgyalni Lou Dibelláékkal, ahol együttesen megvizsgáljuk a lehetőségeket, ki lenne az ideális ellenfél, és mi lenne az a gála időpont, amelyre optimálisan fel tudok készülni. A március 12. különben is elég közelínek tűnik, hiszen jelenleg csak a futóedzéseket kezdtem meg. Ettől függetlenül egy eshetőségnek ott van, meglátjuk hogyan alakulnak majd a tárgyalások pár hét múlva. Nyilván - ahogy már mondtam többször is - olyan ellenfelet szeretnék, aki kellően motivál, mint például Bernard Hopkins. Elsősorban őt szeretnénk megszerezni, ő lenne az, akivel a leginkább szorítóba lépnék. Ezen már jó ideje dolgozik a nemzetközi menedzsment. Nem akarom a körülményekhez képest könnyebb utat választani, sokkal inkább szeretnék egy igazán komoly kihívást magamnak. Nem csak az a fontos, hogy a rekordom még egy győzelemmel gyarapodjon, hanem az is, hogy egy igazán neves ellenfél ellen érjem el a győzelmet. Január végén már biztosan többet tudok mondani."

A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét közel hat évig birtokló Erdei tavaly novemberben a kenyai Samson Onyango ellen tért vissza a ringbe, s a nyolcmenetes találkozón egyhangú pontozással győzött. A 36 éves veretlen (32 győzelem) öklöző 2009 novemberében az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú vb-övét is megszerezte, így ő lett az első magyar, aki két súlycsoportban is profi világbajnok lett.