Vágólapra másolva!
Egy német bíróság nem jogerősen elmarasztalta a középsúlyú világbajnok Gennagyij Golovkin, mivel a kazah bunyós szerintük jogtalanul hagyta ott tavaly az Universum Box Promotion csapatát, így továbbra is érvényes szerződés köti a hamburgi istállóhoz.

Oleg Hermann, Golovkin menedzsere szerint a döntés egyértelműen káros a bokszsportra nézve, mivel eszerint tovább folytatódhat a "rabszolgaszerződések" gyakorlata.

"Természetesen csalódottak vagyunk, az ítélet indoklásait még nem ismerjük pontosan, de szomorúak vagyunk, hogy a bíróság nem állt készen a németországi bokszolók jogainak erősítésére, és a rabszolgatartás, amit az Universum is folytat, megerősítést nyert. Persze nem kell túl értékelni a döntést, mert nem jogerős, és Gennagyij úgyis fellebbez ellene. A Klicsko testvérek is így nyertek anno az Universum ellen, és a mi esetünkben is így lesz, amikor a bíró végre komolyabban fog foglalkozni az esettel. Egy biztos: Gennagyij soha többé nem fog az Universumnál bokszolni" - nyilatkozta Hermann.