Vágólapra másolva!
A magyar női teniszválogatott szövetségi kapitánya, Keller László nem kívánja kommentálni, hogy Szávay Ágnes lemondta a szereplést a három nap múlva kezdődő Fed-kupában. Helyére azt a Marosi Katalint hívta be a keretbe, akit a játékostársak szövetségi kapitánynak szerettek volna megválasztani.

Czink Melinda már egy hónappal ezelőtt jelezte, hogy sérülése miatt nem tud játszani az euro-afrikai zóna D csoportjában, amelynek küzdelmeit február másodika és ötödike között Izraelben rendezik meg. Pénteken, három nappal az indulás előtt pedig a jelenlegi legjobb magyar játékos, a világranglista harminckilencedik helyén álló Szávay Ágnes is bejelentette, hogy nem tud segíteni a válogatottnak, mert kiújult a hátsérülése.

"Ági lemondását és annak körülményeit nem kommentálnám. Hiánya nagy veszteség, de a meglévő csapattal is mindent megteszünk majd a sikerért" - mondta Keller László szövetségi kapitány a Magyar Tenisz Szövetség honlapján.

Szávay helyére a kapitány Marosi Katalint hívta be a keretbe, aki elfogadta a felkérést, és valószínűleg Jani Rékával párosban szerepel majd. Egyesben az évet tornagyőzelemmel kezdő Arn Gréta és Babos Tímea játszik majd a románok, a lettek és a hollandok ellen.

A magyar szövetségben meglehetősen feszült volt korábban a helyzet, a játékosok Marosi Katalint szerették volna szövetségi kapitánynak, ám az elnökség Keller Lászlót választotta meg a posztra.

Később Szávay jelezte, hogy hajlandó az új kapitány irányítása alatt is játszani a válogatottban, ám egyelőre nélküle kell sikerrel venni az akadályt Izraelben.