Vágólapra másolva!
A harmadik kiemelt Kim Clijsters nyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyét, a korábbi világelső belga játékos a döntőben szetthátrányból győzte le a kilencedikként rangsorolt Na Lit.

Az első játszmát a pályafutása első Grand Slam-fináléját játszó kínai teniszezőnő nyerte 6:3-ra, ezután azonban feljavult Clijsters játéka. A huszonhét éves belga játékos a következő két szettben egyaránt 6:3-ra győzött, így karrierje során először megnyerte az Australian Opent.

A diadalért Clijsters 2,2 millió, a döntőbe jutásért Li 1,1 millió dollárt tehet zsebre.

"Amikor megérkeztem Melbourne-be, el kellett mennem egy fogorvoshoz, aki azt kérte, hogy ha megnyerem a versenyt, akkor köszönjem meg neki is a segítséget, szóval köszönöm!" - mondta a döntőt követően Clijsters, aki ezek után lefutotta a kötelező köröket is, és megköszönte a támogatást mindenkinek, akinek ilyenkor szokás.

"Most már nyugodtan hívhattok Ausztrália Királynőjének!" - zárta le beszédét Clijsters arra utalva, hogy amikor az ausztrál teniszező, Lleyton Hewitt menyasszonya volt, akkor a közönség így nevezte el őt.

A hétfőtől a világranglista második helyére felugró Clijstersnek ez volt a negyedik Grand Slam-sikere, ebből hármat anyaként nyert meg, korábban 2005-ben, 2009-ben és tavaly a US Openen győzött.