Társoldalunk:

Szávay és Czink nélkül is a Világcsoport II a cél

2011.01.31. 12:16

A női válogatott legjobbja, a sérült Szávay Ágnes nélkül kell pályára lépnie a Fed-kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjában, szerdától szombatig az izraeli Eilatban. A szintén sérült Czink Melinda is kimarad a csapatból, melynek célja a Világcsoport II-be jutás Lettország, Hollandia és Románia ellen .

A világranglistán 37. Szávay kiesése komoly hátrány, de azért némi esély még így is maradt arra, hogy Keller László kapitány együttese megszerezze a csoportelsőséget, és szombaton a rájátszásban kiharcolja a továbbjutást. Szávay helyére Marosi Katalint hívta be csapatába Keller László.

Az Arn Gréta, Jani Réka, Babos Tímea, Marosi összeállítású válogatott szerdán Lettországgal, csütörtökön Hollandiával, pénteken pedig a négyes legerősebb együttesével, Romániával játszik.

Az összecsapásokat kemény pályán, szabadban bonyolítják le, a délelőtti mérkőzések 10, a délutániak pedig 16 órakor kezdődnek.

A négy csoportgyőztes szombati rájátszásában dől el, melyik két együttes küzdhet meg április 16-17-én a Világcsoport II-be való feljutásért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK