Vágólapra másolva!
Megtartották a hétvégi Miguel Cotto-Ricardo Mayorga nagyváltósúlyú világbajnoki mérkőzés utolsó sajtótájékoztatóját, amely nem éppen ünnepi hangvételben zajlott le, verbálisan rendesen kiosztották egymást a felek.

"Mayorga megnézheti a promóterével együtt, hogy 6:1, vagy 8:1 arányban vagyok-e favorit. Aztán azt is nézze meg, hogy a saját promótere rá fogadott-e, Don Kingnél ugyanis előfordul, hogy az ellenfélre, nem pedig a saját bokszolójára teszi a pénzt." - nyilatkozta a címvédő Cotto a sajtótájékoztatón.

A kihívó Mayorga természetesen nem fogta vissza magát: "Köszönöm Bob Arumnak, hogy megehetem a báránykáját. Le fogom ütni Cottót, az egyik szeme felett széttrancsírozom a bőrt, és garantálom, hogy ezek már az első menetben meg fognak történni. Ahogy a gong megszólal, azonnal rajta leszek. Ki akarom nyírni a fickót. Látom, hogy Cottónak tele van a nadrágja. A szemében és az arcán is látszik. Nagyon komolyan készültem, annyi áldozatot hoztam ezért a meccsért, mint még soha. A decembert, január, februárt is feláldoztam, a családom helyett az edzőteremben voltam. Be kell gyűjtenem a belépőt egy Manny Pacquiao elleni meccsre. Ha kiütöm Cottót négy menetem belül, akkor megérdemlem a tiszteletet, és egy Pacquiao elleni meccset. Pacquiao kilenc vagy tíz menetben intézte el Cottót, én megteszem négy menetben, hogy jobb munkát végezzek nála. Mit tervezel azutánra, hogy megvertelek? Tovább bunyózol, vagy inkább keresel valami munkát? Hallottam, hogy Ricky Martin háttértáncosokat keres, menj, szerződj le vele!".

Emanuel Steward, Cotto edzője gyorsan megvédte bokszolóját: "Még jó, hogy a meccsek nem a sajtótájékoztatókon dőlnek el, mert rendesen ki lennénk ütve. Cotto ki fogja végezi Mayorgát, nem lesz négy menet az egész. Mayorga január óta készül, de sem az ereje, sem a képességei nincsenek meg, hogy nyerjen. Miguel remek formában van, az ütései gyorsak és pontosak. Dumálhatsz majd a meccs után is nyugodtan, Don King pedig lebegtetheti a fehér zászlóit. Ahogy öregszik az ember, egyre inkább elgondolkodik, mielőtt tesz valamit. Én pedig úgy láttam Mayorga legutóbbi meccsén, hogy meglehetősen megkopott az ő ösztönös bunyója. A tradicionális ökölvívás fog győzelmet aratni, Cotto kemény, pontos balegyenese előbb fog célba érni, mint Mayorga széles csapkodásai.".

A sajtótájékoztató végén a feleket felkérték egy közös fotóra, a címvédő azonban nem akart Mayorgával egy fényképen mutatkozni és egy "Inkább anyukáddal fotózkodj!" megjegyzést odavetve elhagyta a helyiséget.

www.profiboksz.hu