Vágólapra másolva!
A művégtagokkal versenyző dél-afrikai Oscar Pistorius szinte biztosan indulhat idén a tegui atlétikai világbajnokságon, miután egy szerdai versenyen sikerült megfutnia az úgynevezett B szintet.

A 24 éves sportoló Pretoriában kedvenc távján, 400 méteren ért el 45.61 mp-es eredményt, ami nem csupán a világbajnokság miatt töltheti el bizakodással, ugyanis ez az idő a londoni olimpiai B szinten is belül van. Igaz, a jövő évi játékokra csak idén októbertől lehet majd szintet teljesíteni, így Pistorius még nem tekintheti magát ötkarikás indulónak, ám a verseny után azt mondta, úgy érzi, egy lépéssel közelebb került nagy álmához.

A négyszeres paralimpiai bajnok Pistorius már az épek pekingi játékain is szeretett volna indulni, a nemzetközi szövetség (IAAF) azonban nem engedélyezte ezt számára. 2008 májusában aztán a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megváltoztatta az IAAF döntését, de a dél-afrikai atléta nem tudott szintidőn belül futni.

Atlétikában a B szinttel egy országból egy számban csupán egyetlen sportoló indulhat az olimpián, és ő is csak akkor, ha az adott számban országának nincs A szintes versenyzője.