Vágólapra másolva!
A földrengés és szökőár sújtotta Japán lakosságának megsegítésére szervezett Miamiban jótékonysági focimeccset Novak Djokovic, a férfi tenisz-világranglistán második helyen álló szerb játékos.

Djokovic kezdeményezéséhez csatlakozott többek között a spanyol világelső Rafael Nadal, valamint David Ferrer, Jürgen Melzer, Kei Nisikori, Jo-Wilfried Tsonga, Andy Murray és Marcos Bagdatisz is. Az alkalmi válogatott az észak-amerikai fociligában (NASL) szereplő Fort Lauderdale Strikers csapatával játszott a Ransom Everglades gimi pályáján.

A közel százezer dollár bevételt hozó találkozót a Strikers nyerte meg 5-2-re. A teniszezők góljai közül az elsőt Andy Murray szerezete egy remek kiugratás után, majd a ciprusi Marcos Bagdatisz büntetőből volt eredményes.

"Nagyon örülök, hogy ennyivel is tudtunk segíteni a túlélőknek és a károsultaknak. A meccset sajnos nem tudtuk megnyerni, mert a csapatomban tíz vérbeli támadó játszott, így többnyire nekem kellett a védekező feladatokat ellátnom" - mondta a meccs utáni interjújában Djokovic.