Társoldalunk:

Átírták a világranglistát a magyar úszók a Budapest-bajnokságon

2011.03.27. 20:49

Elégedetten összegezte a háromnapos Budapest-bajnokság eredményeit Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya. A magyar versenyzők közül többen is a világranglista elejére kerültek hétvégi teljesítményükkel, Gyurta Gergely a 800 gyors rangsorában a második helyre lépett fel.

"A legjobbjaink gyakorlatilag kivétel nélkül remekeltek" - értékelt a szakvezető az MTI-nek. "Az élre kívánkozik Gyurta Gergely 800 gyorson mutatott teljesítménye, amivel második a világranglistán. Az ifjabbik Gyurta kitett magáért vasárnap 1500 gyorson is, hiszen ott meg a hatodik legjobb idő birtokosává lépett elő."

"A harmadik a világrangsorban 200 pillangón ifjúsági olimpiai bajnokunk, Biczó Bence, ugyanitt Cseh László a negyedik. Lacinak van még két hatodik pozíciója is, 100 pillangón és 200 vegyesen. Gyurta Dani 100 mellen a negyedik, 200-on a kilencedik a világranglistán, Kis Gergő pedig 400 gyorson lépett előre ötödiknek a ranglistán. Ne feledkezzünk el a szintén ifi olimpiai aranyérmes Bernek Péterről sem, ő a hetedik most 200 háton" - folytatta Kiss László.

A kapitány szerint a válogatott női tagjai is kitettek magukért, még ha ők hátrébb vannak is a nemzetközi összevetésben. "Világbajnoknőnk, Hosszú Katinka nem volt itt a Komjádi uszodában, de ő már bizonyított néhány napja az amerikai egyetemi bajnokságon szerzett három elsőségével Sajnálom, hogy betegsége miatt Verrasztó Evelyn sem állhatott rajthoz, de jó hír, hogy már gyógyulófélben van. A többi válogatott közül kiemelendő Jakabos Zsuzsanna, aki 200 gyorson a nyolcadik, 400 vegyesen a kilencedik, előbbi számban Mutina Ágnes pedig a tizenegyedik a világrangsorban."

A szakvezető szerint Magyarország összességében is jól áll "a második makrociklus" lezárásakor, és a sanghaji vb-csapat összeállítását illetően már alig maradt kérdőjel. "A tavalyi év ilyenkori eredményeivel összevetve mindenki javuló tendenciát mutat, amellett bővült a válogatott csapat, úgyhogy elégedett lehetek" - jelentette ki Kiss László.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK