Társoldalunk:

Böczögő és Csillag döntős a tornász Eb-n

2011.04.06. 22:01

Böczögő Dorina bejutott az egyéni összetett fináléjába, Csillag Tünde pedig talajon lett döntős a Berlinben zajló tornász Európa-bajnokságon.

A szerdai selejtezőben Böczögő Dorina szereplésén kicsit érződött korábbi térdsérülése. A magyar tornász gerendán kezdett, amelyet megingás nélkül végigcsinált, talajon rontott, jóllehet új sorát először mutatta be nemzetközi versenyen hibátlanul, az ugrás és a felemáskorlát is jól sikerült. Az egyéni összetett 24-es fináléjába jutással teljesítette a kitűzött célt, méghozzá a 19. helyen 52,55 ponttal.
   
Csillag Tünde remekelt, valamennyi szeren hibátlan gyakorlatokat hozott, ez összetett teljesítményén is meglátszott, hiszen 51,500 ponttal a harmadik számú tartalék az egyéni összetett döntőben. Talajon az új elmeit értékelték a bírók, így 13,775 ponttal a nyolcadik helyen lett finalista.
   
Draskóczi Imre vezetőedző még az először magyar színekben versenyző Sheppard Austintól remélt finálét ugrásban, de az Egyesült Államokban készülő tornász sérülten versenyzett, így a 13. helye is jó eredménynek számít.
   
A férfiak selejtezője csütörtökön lesz, Hídvégi Vid az ugrás és a talaj kivételével négy szeren, Tálas Bence pedig haton az 1. csoportban versenyzik, míg Berki Krisztián a 3. csoportban szerepel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK