Vágólapra másolva!
Manny Pacquiao (52 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen, 38 KO) a szegénység felszámolásáért fog küzdeni Sugar Shane Mosley (46, 6, 1, 39) ellen, a veterán amerikai szerint pedig le nem veszik majd a lábukat a gázpedálról a szombati, a WBO váltósúlyú bajnoki övéért rendezendő profi ökölvívó-mérkőzésén Las Vegasban.

A csúcsmeccset felvezető sajtótájékoztatón ezúttal elmaradt az ilyenkor szokásos keménykedés és egymásnak beszólogatás, ennek a súlycsoportoktól függetlenül a legjobb bunyósnak tartot Manny Pacquiao kifejezetten örül.

"Jó képet állít a gyerekek elé, akik az ökölvívókat tekintik példaképnek, hogy elmaradt a sárdobálás. Otthon engem is hősként tisztelnek, pedig gyerekként én is az élelemért harcoltam. Most a legkeményebb háborúkat nem a ringben vívom, hanem a szegénységgel, amelyet fel akarok számolni a hazámban" - mondta a WBO-övet birtokló, 32 éves fülöp-szigeteki bunyós, aki éppen ezért egy sárga színű kesztyűt fog viselni, a szegénység elleni harc szimbólumaként.

"Nem veszem könnyedén Mosley-t, lábon és kézzel is nagyon gyors, és még mindig úgy mozog, mint 31-32 évesen" - tette hozzá Pacquiao.

Sugar Shane Mosley is fittnek érzi magát, de azt elismerte, hogy azért már nincs olyan állapotban, mint huszas évei végén. "Ez a meccs arra az időre emlékeztet, amikor még a könnyűsúlyúakat aprítottam. Ez egyfajta időutazás lesz nekem, bebizonyítom, hogy most is képes vagyok ugyanazt nyújtani a ringben, amit öt évvel ezelőtt, de tíz évet azért már nem tudok visszamenni az időben."

Rendhagyó módon nem keménykedtek a főszereplők a sajtótájékoztatón:



A 39 éves amerikai klasszis szerint nem fognak unatkozni a nézők, látványos meccset fog vívni a filippínóval. "Pacquiao alacsony a váltósúlyúak között, de nagyon erős. Ha nehézsúlyban lennénk, olyan lenne ez, mint egy Mike Tyson elleni meccs. Oda fogunk állni egymás elé, és le nem vesszük a lábunkat a gázról." Profiboksz.hu