Vágólapra másolva!
A korábbi világelső Roger Federer, valamint Fabio Fognini bejutott a legjobb nyolc közé vasárnap a francia nyílt teniszbajnokságon, a női verseny harmadik kiemeltje, az orosz Vera Zvonarjova ugyanakkor búcsúzott. Késő délután a női címvédő Schiavone nagy csatában győzte le Jankovicot, míg Novak Djokovic idei 41. győzelmét is besöpörte Richard Gasquet ellen - majd a közönséget is megnevettette. Monfils és Ferrer esti, drámai csatája egy sérülésgyanús eséssel ért véget.

A 16-szoros Grand Slam-győztes Federer, a Roland Garros 2009-es bajnoka svájci honfitársát és jó barátját, Stanislas Wawrinkát ejtette ki a nyolcaddöntőben, míg az olasz Fognini a spanyol Albert Montanest verte maratoni csatában, 4 óra 22 perc alatt úgy, hogy riválisának öt meccslabdája is volt.

Novak Djokovic esélyt sem adott a hazai pályán szereplő Richard Gasquet ellen. A mérkőzés után a stadionban készített interjú egy pontján a nézők fütyülni kezdtek a szerb egyik válasza után. Djokovic a kivetítőre nézett, mert szerinte félrefordították, amit mondott, majd pedig franciául szólt a közönséghez. Ezt a fordulatot tapssal nyugtázták a párizsiak, innentől pedig a hol angolul, hol franciául válaszolgató ranglista-második kisebb show-t produkált. A következő körben Djokovic a holtfáradt Fogninivel meccsel majd. Roger Federer a jelenleg is zajló Gael Monfils-David Ferrer-csata győztesével találkozik majd.

Zvonarjova Anasztaszja Pavljucsenkovától szenvedett vereséget döntő szettben, és ugyanígy három játszmában dőlt el a címvédő Francesca Schiavone és Jelena Jankovic mérkőzése. A találkozó hajrája előtt a szerb visszajött brékhátrányból, ám az olasz többet kockáztatott, jóval bátrabban teniszezett, ami kifizetődött: 4:4-nél visszabrékelt, majd kiszerválta a meccset. A legjobb nyolc között Schiavone Pavljucsenkovával játszhat.

A nap utolsó mérkőzése a David Ferrer-Gael Monfils csata lett. Három szett után 2-1-re vezetett Monfils, aki azonban a negyedik játszma elején elesett. A franciának megrándult a bokája, elvesztette az adogatását, majd ápolást kért, de ekkor már erősen sötétedett, így véget is ért a meccs.

Djokovic Borg mellett

Az idei naptári évben minden idők legjobb kezdését produkáló Novak Djokovic a leghosszabb győzelmi sorozat terén is közel került a világcsúcshoz. Guillermo Vilas 46-ig jutott, Ivan Lendl 44-ig, Djokovic pedig máris ott áll a sarkukban 43 győzelemmel. A szerb Björn Borggal került egy szintre, John McEnroe és Roger Federer már mögötte van. Vélhetően a fáradt Fognini ellen Djokovoc Lendlt is beéri a negyeddöntőben.



Roland Garros, férfi egyes, nyolcaddöntő:
Djokovic (szerb, 2.) - Gasquet (francia, 13.) 6:4, 6:4, 6:2
Federer (svájci, 3.) - Wawrinka (svájci, 14.) 6:3, 6:2, 7:5
Ferrer (spanyol, 7.) - Monfils (francia, 9.) 4:6, 6:2, 5:7, 2:0 - nál sötétedés miatt félbeszakadt
Fognini (olasz) - Montanes (spanyol) 4:6, 6:4, 3:6, 6:3, 11:9

női egyes, nyolcaddöntő:
Schiavone (olasz, 5.) - Jankovic (szerb, 10.) 6:3, 2:6, 6:4
Pavljucsenkova (orosz, 14.) - Zvonarjova (orosz, 3.) 7:6 (7-4), 2:6, 6:2
Bartoli (francia, 11.) - Dulko (argentin) 7:5, 1:0 - nál Dulko feladta
Kuznyecova (orosz, 13.) - Hantuchova (szlovák, 28.) 6:7 (6-8), 6:3, 6:2

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!