Vágólapra másolva!
78,9 kilogrammal mérlegelt a láthatóan bomba formában lévő Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok Atlantic Cityben, ahol szombat este az amerikai Byron Mitchell volt nagyközépsúlyú bajnokkal csap össze.

A magyar bokszoló csapatának tájékoztatása szerint Mitchell 80,6 kg-ot nyom, ami a félnehézsúlyban megállapított határ felett van, az amerikai azonban korábban egykilós súlykedvezményt kért, amelyet meg is kapott.

Erdei Zsolt azt mondta, hogy tulajdonképpen egyáltalán nem kellett fogyasztania, mivel a megfelelő edzéseknek és táplálkozásnak köszönhetően már hetek óta tartja a kívánt súlyt. A korábban két súlycsoportban is világbajnok magyar profi bokszoló erről a hivatalos pénteki mérlegelés után nyilatkozott: "Byron Mitchell szimpatikus volt, szokás szerint a végén összeölelkeztünk. Nagyon várom már a meccset."

Az eddigi 32 profi összecsapásán veretlen, 37. életévét kedden betöltött Madár legutóbb tavaly novemberben lépett ringbe, és Atlantic Cityben pontozással verte a kenyai Samson Onyangót. Erdei ellenfele, Mitchell szintén 37 éves, és 1996-ban kezdte profi karrierjét, majd először 1999 júniusában szerezte meg a Bokszvilágszövetség (WBA) nagyközépsúlyú vb-címét. Kevesebb mint egy évvel később ugyan elvesztette az övet, 2001 márciusában azonban ismét ő lett a WBA bajnoka, és címét 2003 márciusáig őrizte meg. Mitchell az utóbbi időben nem ért el igazán nagy eredményt, legutóbbi két találkozóját pedig technikai KO-val veszítette el.