Vágólapra másolva!
David Howman, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) főigazgatója azt tanácsolta a háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contadornak, hogy ne induljon el az idei francia kerékpáros körversenyen.

"Jogi szempontból nincs akadálya a részvételének, ez rajta múlik" - jelentette ki hétfőn az új-zélandi sportdiplomata. "Mégis azt tanácsolnám neki, hogy ne induljon."

A spanyol sztár versenyzői jogát a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) felfüggesztette tavaly, miután a Touron adott egyik mintájában klenbuterol nyomaira bukkantak, ám a spanyol szövetség idén februárban felmentette, mivel bizonyítottnak látta, hogy szennyezett marhahússal került a szervezetébe a tiltott anyag.

Az UCI megfellebbezte a döntést, ám Contador ügyvédei elérték, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) meghallgatása csak augusztusban legyen, így a bringás indulhat a júliusi Touron is.

Az UCI közölte, hogy ha a CAS helyt ad a fellebbezésnek, akkor visszamenőleg törli a spanyol versenyző idei eredményeit, így például a Giro d'Italián aratott győzelmétől is megfosztja.