Vágólapra másolva!
Július másodikán a nehézsúly egyesített világbajnoka lehet a jelenlegi WBA-címvédő David Haye, akire ehhez csupán egyetlen, ám annál nehezebb feladat vár: a WBO/IBF-bajnok Vlagyimir Klicsko legyőzése. A brit bunyós szerint még nem volt az ukránnak olyan gyors ellenfele, mint ő.

David Haye biztos a győzelmében: "Ez lesz hosszú évek óta a legjelentősebb esemény a nehézsúlyban, életem legjobb formáját kell mutatnom, hogy nyerjek. Vlagyimir és én is pályafutásunk csúcsán vagyunk, így kifogásoknak vagy magyarázkodásoknak nincs helyük."

"A receptem teljesen nyilvánvaló, be kell vinnem a hayemakereimet, amilyen gyorsan csak lehet, ezek pedig majd szépen letépik Vlagyimir fejét. Ilyen gyors és ilyen jó erőállapotban levő ellenfele, mint én, még soha nem volt. Túlértékelt zsírmalacok ellen bokszolgatott, akiknek az edzései gyorskaják zabálásában merültek ki" - mondta talán kissé túlzón a brit.

"Többször bizonyítottam már, hogy minél tovább húzódik egy meccs, annál keményebben ütök. Valószínűleg ez lesz az utolsó meccsem, októberben mindenképpen visszavonulok, ha tehát Vitalij nem lép elő, hogy kiálljon velem, miután Vlagyimirt rövidre zártam, akkor ezzel a meccsel fejezem be. Mindig határozott célom volt, hogy ne tartozzak azok közé a bunyósok közé, akik túl későn fejezik be" - magyarázta a WBA-címvédő.

Profiboksz.hu