Vágólapra másolva!
A 49 kg-os Lakatos István és a 64 kg-ban indult Káté Gyula sem jutott be a legjobb négy közé az ankarai ökölvívó Európa-bajnokságon.

Az újonc Lakatos a bolgár Georgi Andonovval bokszolt kedden, és már az első menet után kétpontos hátrányba került, három perccel később pedig már hét pontra duzzadt a hátránya. Az utolsó menetben sikerült faragnia a különbségből, de a fordításra nem volt esélye, és 15-10-es vereséggel búcsúzott.

A 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmes Káté Gyula az olasz Vincenzo Mangiacapréval találkozott a nyolc között, akit tavaly Moszkvában a torna ugyanezen szakaszában biztosan legyőzött. Az első menetben Káté nehezen találta a ritmust, így 4-2-re ellenfele vezetett a szakasz végén. A folytatásban valamivel jobb teljesítményt nyújtott Káté, de a pontozóknál továbbra is az olasz állt jobban, sőt 12-7-re növelte előnyét, így már csak valamiféle csodában lehetett bízni, amely azonban elmaradt. Az utolsó menetben Szántó Imre tanítványa mindent megpróbált, ment előre, de az olasz magabiztos előnye tudatában okosan öklözött, és végül 22-14-es győzelemmel búcsúztatta a kétszeres világbajnoki bronzérmes magyar bunyóst.

A kedd esti programban kapott helyet Szellő Imre (81 kg) és a török Sayak Caner találkozója, valamint Bernáth István (+91 kg) meccse a szupernehézsúly legjobbjával, az olimpiai és világbajnok olasz Roberto Cammarellével.