Vágólapra másolva!
Nem véletlenül várta bizakodva a 125. angol nyílt teniszbajnokság nyitányát Czink Melinda, a világranglista 262. helyén álló magyar játékos ugyanis 67 perc alatt, két szettben verte a 252 hellyel előrébb álló Samantha Stosurt, és bejutott a 2. fordulóba. Következő ellenfele a fehérorosz Anasztaszja Jakimova lesz.

Eredmény, nők, 1. forduló:
Czink Melinda - Samantha Stosur (ausztrál, 10.) 6:3, 6:4

Hosszú sérüléshullámból visszatérve a 128-as főtáblán kezdhette meg az idei wimbledoni küzdelmeket Czink Melinda, akinek a sorsolás szeszélye folytán a világranglista 10. helyén álló Samantha Stosurral kellett megküzdenie.

Az ausztrál ugyan egyesben nem szokott remekelni Wimbledonban, legjobb eredményét két éve érte el, amikor a harmadik fordulóig menetelt, tavaly már az első körben búcsúzott, de vegyes párosban 2008-ban megnyerte a tornát, női párosban pedig kétszer (2008, 2009) döntőzött.

Ráadásul a wimbledoni torna fő előversenyének számító eastbourne-i tornán elődöntőt vívhatott, azaz jó formában érkezett a viadalra.

Czinket ez szerencsére cseppet sem izgatta, remekül kezdte az első szettet, két ászt is elhelyezett Stosur térfelén, majd nullára nyerve a saját adogatását, elvette az ausztrálét is. 2:0 után gyakorlatilag csak arra kellett ügyelnie, hogy hozza a saját szervajátékát - egyszer ugyan, 4:2-nél majdnem megremegett a keze, de végül magabiztosan 6:3-ra megnyerte a szettet.

A második játszma még az elsőnél is sokkal jobban kezdődött, Melinda kétszer is brékelt, hozta saját adogatásait (4:0), úgy tűnt, a sablonosan játszó Stosur képtelen felvenni a ritmust.

Saját adogatásának megnyerése azonban új erőt adott a napszemüvegben teniszező ausztrálnak, aki előbb elvette Czink szervajátékát, majd hozta a sajátját (4:3).

Szerencsére Czink összekapta magát, simán 5:3-ra alakította az állást, Stosur hozta saját adogatását (5:4), így a magyar teniszező kezébe került a továbbjutás lehetősége. Két mérkőzéslabdája közül az elsőt ugyan a hálóba püfölte, a másodikat hozta, és bejutott a torna második fordulójába.

Czink a 64 között a svéd Sofia Arvidssont 4:6, 6:2, 6:1-re legyőző fehérorosz Anasztaszja Jakimovával találkozik - aki 100. a világranglistán -, párosban pedig román Irina-Camelia Begu oldalán lép majd pályára.