Vágólapra másolva!
"Brutális kivégzésre" készül David Haye, a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoka, aki szombaton Vlagyimir Klicskóval, a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) címvédőjével találkozik Hamburgban.

"Ez lesz az utóbbi évek legbrutálisabb kivégzése, kimegyek a ringbe, és gyorsan megsemmisítem őt" - üzente Haye a sajtótájékoztatón. A 30 éves brit egyúttal ígéretet tett a fiatalabbik Klicsko testvérnek, hogy a mérkőzés után "kórházi kezelésre szorul majd."

Klicsko persze nem hagyta szó nélkül a verbális támadásokat, és azt mondta, Haye részéről szégyenteljes és tiszteletlen dolog volt, hogy a sérülését kívánta. "Ez egy nagyon intenzív sport, és sajnos előfordultak olyan esetek, amikor valaki maradandó sérüléseket szenvedett, vagy meghalt egy bokszmeccs után. Éppen ezért most kicsit messzire ment Haye, aki úgy fényezi magát, hogy közben azzal viccel, hogy kórházba küld. Úgy látom, hogy az utóbbi időben aratott győzelmei pimasszá és nagyképűvé tették őt, ideje lenne visszaszállnia a földre" - vágott vissza az ukrán óriás.

Az évek óta húzódó csatát eredetileg is Hamburgban rendezték volna meg, még 2009 nyarán, de a brit bunyós - betegségre, sérülésre vagy éppen a kellő anyagiak hiányára hivatkozó - bejelentései nyomán mindig elmaradt a profi boksz királykategóriájának nagy érdeklődéssel várt összecsapása. A gálát 21 órától a Duna TV élőben közvetíti, a Klicsko-Haye meccs a tervek szerint 23.05-kor kezdődik.