Vágólapra másolva!
Novak Djokovic szerint nem kezdődik új korszak a teniszben azzal, hogy hétfőn átvette a vezetést a világranglistán. A szerb szerint most több játékos képes Grand Slamet nyerni, mint az előző években, ami nagyon jót tesz a sportágnak.

Djokovic vasárnap először győzte le Grand Slam-mérkőzésen Rafael Nadalt, méghozzá a wimbledoni döntőben. Az angol nyílt bajnokságot 2002 óta először nem a Nadal, Federer kettős valamelyike nyerte, a ranglistán pedig 2004 februárja óta tartotta magát a két óriás.

"Nem hiszem, hogy vége lenne Federer és Nadal rivalizálásának. Még mindig ők a tenisz legdominánsabb alakjai. Federer még mindig nagyszerű, ezt megmutatta a Roland Garroson" - nyilatkozta Djokovic, akit éppen a svájci ejtett ki a párizsi torna elődöntőjében májusban.

"Biztos vagyok benne, hogy Federer vissza akar térni, hogy újabb Grand Slamet nyerjen. Nadal csúcsformában van, Murray az utóbbi három-négy hónapban valódi esélyes lett a legnagyobb versenyeken is" - elemezte a helyzetet a szerb. "Az elmúlt öt évvel szemben jelenleg több játékos is győzhet Grand Slam-tornákon, és pályázhat világelsőségre. Nagyon jót tesz a sportunknak ez a változatosság."

A spanyol és a svájci összesen 26 GS-címet zsebelt be eddig, Djokovic jelenleg háromnál tart, hétfő óta viszont a sportág történetének első szerb világelsőjének mondhatja magát a férfiaknál.