Vágólapra másolva!
Biczó Bence óriási fölénnyel győzött 200 méter pillangón, és ezzel megvédte címét a belgrádi ifjúsági úszó Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szám ifjúsági olimpiai aranyérmese 1:56.25 perces idővel csapott célba a pénteki döntőben, és két és fél másodperccel volt gyorsabb a második orosz Andrej Tambovszkijnál.

A sanghaji felnőtt világbajnokságra készülő, már olimpiai A szinttel rendelkező 18 éves versenyző tavaly Helsinkiben szerzett címét védte meg ezúttal.

"Ellentétben az országos bajnoksággal, az Európa-bajnokságra egyáltalán nem pihentem rá, az utolsó kemény edzések kellős közepén vagyunk, még itt, Belgrádban sem álltunk le, ezért nem úsztam most 1:55 alatt, mint Debrecenben" - nyilatkozta a verseny után Biczó. "Azaz mindent egybevéve kifejezetten jól sikerült a verseny, annak pedig külön örülök, hogy sikerült erősen kezdenem az első százon, ezt be kellett gyakorolnom a folytatásra. Most egy kicsit fáradtnak érzem magam, de semmi baj, ebben a fázisban ez a természetes."