Vágólapra másolva!
A Daily Forehand információja szerint elképzelhető, hogy a londoni olimpia tenisztornájának vegyes páros viadalán a világranglista-3. svájci Roger Federer Martina Hingis oldalán lép pályára. A mezőny bombaerős lehet, az amerikai színeket például a Serena Williams, Andy Roddick kettős képviseli majd.

"Roger még nem keresett meg személyesen, de csapata felől érkezett már olyan kérdés, vállalnám-e a szereplést" - nyilatkozta a Daily Forehandnek Hingis.

A két világklasszis teniszező utoljára 2001-ben, a sportág nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, a Hopman-kupán játszott egymás oldalán, akkor négy mérkőzésből hármat megnyertek, Svájc pedig végül megnyerte a viadalt.

Az ötszörös Grand Slam-győztes Martina Hingis pályafutása során először 2002-ben, 22 évesen vonult vissza, de négy évvel később ismét játékra jelentkezett a profik között, másfél éve alatt nyert három WTA-tornát és felküzdötte magát a világranglista 6. helyéig.

2007. november elsején ismét bejelentette visszavonulását, miután a wimbledoni tornát követően a doppingvizsgálat kokaint mutatott ki szervezetében. Hingis tagadta a vádakat, de nem fellebbezett, tudomásul vette kétéves eltiltását.

2010 elején felröppent a hír, ismét visszatér a profik táborába, végül csak a World TeamTennis Tourt és a bemutató mérkőzéseket választotta, csakúgy, mint 2011-ben.

Az idei Roland Garroson és Wimbledonban a legendák nosztalgiamérkőzésein az amerikai Lindsday Davenport oldalán diadalmaskodott, a duó mindkét alkalommal a Martina Navratilova, Jana Novotna kettőst győzte le a fináléban.

Forrás: AFP