Vágólapra másolva!
A Magyar Antidopping Csoport (MACS) tájékoztatása szerint az atlétikai U23, junior és ifjúsági egyéni ob-n, valamint a kerékpáros utánpótlás és felnőtt ob-n egy-egy sportolónál az A minta analízisét követően pozitív vizsgálati eredményt mutattak ki.

Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára elmondta: tisztában vannak az esettel, és lefolytatják az ilyekor kötelező eljárást a nem válogatott utánpótlás-versenyzővel szemben.

Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke kifejtette: mindenben együttműködnek a MACS-csal, ők is eljárást indítanak, és nem tudja, hogy a versenyző lemond-e a B próba jogáról.

Az A minta pozitív vizsgálati eredménye önmagában nem jelenti a doppingvétség megállapítását, a versenyző kérheti a B jelű minta analízisét. A Nemzeti Doppingellenes Szervezet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata és a hatályos magyar jogszabály alapján köteles az előzetes felülvizsgálati eljárás lefolytatására, továbbá annak eredményétől függően a doppingeljárás lefolytatása céljából a Dopping Fegyelmi Bizottság összehívására.