Vágólapra másolva!
Risztov Éva a tizenegyedik helyen végzett az 1500 méteres női gyorsúszás előfutamában, ezzel nem jutott döntőbe a sanghaji vizes vébén. Risztov elmondta, hogy hiányzott neki valaki, aki átlendítette volna a 10 km-en történt kizáráson. Bernek Péter a száz hát selejtezőjében esett ki.

Risztov Évát korábban eredeti számában, a tíz kilométeres távon egy ecuadori bíró jelzése miatt kizárták a versenyből. Risztov hétfőn 1500-on sokáig az élmezőnnyel haladt, ám féltávnál nem bírta tartani a mellette rákapcsoló ausztrál iramát. Melissa Gorman volt az illető, aki miatt diszkvalifikálták a 25 éves magyart hosszútávúszásban.

"Nem érzem, hogy hibáztam volna, de valahogy nem jött ki az a sok munka, amit elvégeztem. Az is tény persze, hogy két éve nem versenyeztem medencében, és nem úsztam még délelőtt 1500 métert" - nyilatkozta az úszósportba hosszútávúszóként, sok évi kihagyás után 2009-ben visszatért, normálmedencében sokszoros világ- és Európa-bajnoki érmes Risztov.

"Kicsit el voltam keseredve a 10 kilométeren történt kizárásom után, és nincsenek itt azok az emberek, akik segíteni tudnának rajtam. Nem könnyű úgy versenyezni, hogy nincs itt, akinek a vállán ki tudnám sírni magam. Ez nem az én világbajnokságom, de a következő két évben szeretnék még bizonyítani."

A 200 méteren ifjúsági olimpiai bajnok Bernek önmagához képest jól teljesített gyengébbik hátszámában, egyéni csúcsot jelentő 55.32 másodperc alatt ért célba, ám ezzel is csak a 34. lett az ötven induló közül, vagyis kiszorult az elődöntő tizenhatos mezőnyéből.

Hétfőn, magyar idő szerint 13 óra körül Hosszú Katinka indul a 200 vegyes, majd Gyurta Dániel 100 mell döntőjében.