Vágólapra másolva!
Az élete első világbajnokságán szereplő Biczó Bence döntőbe jutott a 200 méteres pillangóúszásban a sanghaji vizes vébén. Cseh László a tizenkettedik időt úszta az elődöntőben, így nem jutott a döntőbe.

A két magyar közül Cseh úszott előbb, és 1:56.32 perces idővel az ötödik lett az első futamban, amely előrevetítette, hogy valószínűleg nem jut be a legjobb nyolc közé. Sajnos a sejtés beigazolódott, de egy magyar úszó így is lesz a döntőben, mivel Biczó Bence a hatodik legjobb időt úszta mezőnyben.

A 200 méteres női gyorsúszásban is két magyar indult, de Mutina Ágnes és Verrasztó Evelyn sem jutott be a szerdai döntőbe. Mutina az elődöntőben a kilencedik, Verrasztó pedig a tizenhatodik időt úszta.

Mutina, aki 1:56.47 perccel tartja a magyar csúcsot, a délelőtti 1:57.40-nél rosszabb eredménnyel, 1:57.53-mal negyedikként csapott a célba az első elődöntős futamban, de később kiderült, hogy az előző produkciójával is lemaradt volna a fináléról, melybe utolsóként az amerikai Allison Schmitt fért be 1:57.07-tel.

Verrasztó előbb 1:58.27-et úszott, majd a folytatásban 1:59.71-gyel nyolcadik lett az első elődöntőben, és mivel a második futamban is mindenki gyorsabbnak bizonyult nála, így a tizenhatodik helyen végzett.