Vágólapra másolva!
Új-Zélandon rendezték a David Tua vs Monte Barrett meccs visszavágóját. A két sokat látott nehézsúlyú tavaly júliusban az Egyesült Államokban találkozott először, akkor előbbi egy izgalmas mérkőzésen többségi döntetlennel győzött úgy, hogy pályafutása során először kellett számolni rá. Ezúttal Barrettre kellett számoni, és ő győzött.

A félig-meddig visszavonult Barrett most Tua otthonába utazott és a szoros első mérkőzés ellenére nem sokan számoltak azzal, hogy idegenben gondot okozhat tíz éve veretlen ellenfelének. Azonban meglepetésre Barrett kezdte sokkal jobban a mostani összecsapást, könnyedén helyezte el találatait a nehézkesen mozgó és nagyon kevés ütést indító szamoain, akinek a harmadik menetben fel is szakadt a szeménél a bőre.

Tua csak a negyedik menetben kezdte régi önmagát idézni, de Barrett továbbra is jól kontrázott és balegyenesével könnyedén kibokszolta az élete egyik leggyengébb produkciójával előrukkoló Tuát, aki csak a kiütésben bízhatott a mérkőzés utolsó harmadába fordulván.

Az utolsó menetekben Tua mindent egy lapra téve rohamozott, többször is betalált, többek között ritka, de kemény balhorgával és padlóra is küldte elfáradó amerikai ellenfelét, aki fogásba menekülve élte túl az utolsó pillanatokat.

A padlózás 6:15-nél

De a kései feltámadás kevés volt Tuának, a végén egyhangú pontozással Barrett kezét emelték teljesen megérdemelten a magasba.

Katsidis rövidre zárta a Lozada-meccset

Michael Katsidis a mexikói Michael Lozadával csapott össze Ausztráliában, a várakozásoknak megfelelően a két vereségét feledtetni kívánó ausztrál profi bokszoló esélyt sem adott Lozadának és kőkemény testütéseivel mindössze három menet alatt végzett a mexikóival.

Profiboksz.hu