Vágólapra másolva!
A nyolcszoros olimpiai bajnok Birgit Fischer szerint a magyar női négyes nyeri majd a pénteki K-4 500 m-es döntőt a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

A németek legendás versenyzője újságíróként van jelen a Maty-éren, a Bild am Sonntag című lapot tudósítja. "Biztos vagyok benne, hogy a magyarok nyerik a számot. Bár a fehéroroszok is sokat erősödtek az elmúlt időszakban, és ott vannak ugye a honfitársaim is, szerintem most a hazaiak a legjobbak" - mondta a 49 éves kajakos, aki éppen a közlemúltban jelentette be, hogy megpróbálja megcélozni a londoni olimpiai részvételt.

"Már elkezdtem készülni, például ma délután is próbálok egy kicsit edzeni majd. - árulta el. - Ősztől aztán következik egy keményebb munka, és majd márciusban meglátom, milyen állapotban leszek. Ha megfelelőnek ítélem, nevezek a németországi válogatókra. Hogy milyen számban szeretnék ott lenni Londonban? Az majd kialakul."

Birgit Fischer elmondta azt is: örömmel tapasztalja, hogy a női mezőny változáson ment át az elmúlt években, sokkal több nemzet sportolói küzdenek reális eséllyel az érmekért. "Ez mindenkinek jobb. Korábban tulajdonképpen csak a magyarok és a németek különcsatája volt a női kajak, most azonban már sokkal színesebb, változatosabb. Ez a versenyzőknek is jót tesz, és a közönség sem unja."

A kétgyermekes családanya először 1980-ban, Moszkvában szerepelt nyári játékokon (Los Angelesben a keleti blokk bojkottja miatt nem volt ott), és nyolc ötkarikás elsősége mellett 27 világbajnoki elsőséget is begyűjtött. Legutóbb 2004-ben, Athénban szerepelt olimpián úgy, hogy korábban már kétszer is visszatért: az 1988-as szöuli és a 2000-es sydneyi játékok után egyformán három évet pihent, és mindkét alkalommal a visszatérése után újabb aranyat, illetve aranyakat szerzett.