Vágólapra másolva!
Futamgyőztesként egyből a döntőbe jutott a Tóth Dávid, Kulifai Tamás kajakkettős 500 méteren a szegedi kajak-kenu világbajnokságon - írja a vébé hivatalos honlapja.

A vb-újonc páros 200 méterrel a vége előtt indította meg a hajrát, és végül nagy fölénnyel győzött. Tóthéknak a siker után megjött az étvágyuk, és már éremről álmodoznak.

"A rajton még van mit csiszolnunk, a hajránk azonban nagyon jó, bár 120 méterrel a vége előtt akkorát billentünk, hogy azt hittem, Tominál valami nagy gond van. Boldog vagyok, hogy ezt így megcsináltuk, és úgy érzem, most sokkal jobbak vagyunk, mint a belgrádi Európa-bajnokságon voltunk. Hogy mit várok magunktól? Bevállalósak vagyunk: a dobogóban reménykedünk" - nyilatkozta Tóth Dávid.

Kozák Danuta könnyedén nyerte meg előfutamát K-1 500 méteren, de neki a középfutamban is indulni kell még. "Jó kis ébresztő volt, bár nekem nincs gondom a korai versenyekkel. Az zavar egy kicsit, hogy mostanában fáj a fejem, nem tudom mitől, de remélem a döntőkre ez is elmúlik majd. Ma okosan kell versenyeznem, mert délután négyes döntő lesz. Egyesben nem sokat tudok tartalékolni a középfutamban, hiszen csak az első kettő megy tovább a fináléba."

Kugler Attila meggyőzően mutatkozott be K-1 500 méteren, szinte végig uralta a pályát, az utolsó 100 méteren azonban nagy meccset vívott a fehérorosz Miadzvedzeuval. "Ez így elsőre egy kicsit fájdalmas volt. Úgy érzem, becsúszott elém a fehérorosz srác, amit egy kicsit sajnálok, mert nyerni akartam, de jó formában vagyok, már alig várom a középfutamot" - mondta Kugler Attila.

Előfutamát megnyerve jutott a középdöntőbe Csipes Tamara és Kovács Katalin K-2 500 méteren. "Jó pályát mentünk, de tartalékoltunk. Hosszú ez a nap, oda kell figyelnünk a részletekre" - árulta el Kovács Katalin, aki Csipeshez hasonlóan elégedett volt a párossal.

Ezer méteren a Széles Gábor, Nagy Péter kenu kettes egy negyedik, míg a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely kajaknégyes egy második hellyel lépett tovább a középfutamokba.