Vágólapra másolva!
Egy arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és öt olimpiai kvótát szerzett a magyar csapat a szombati döntők során a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.

"Pénteken úgy fogalmaztam, hogy az összes éremesély, az összes lehetőség bejött, és maximálisan elégedett vagyok, most azért vegyes érzelmekkel tudom értékelni ezt a napot. Vannak olyan számok, amelyekben nem jött össze a remélt érem, viszont megszereztük az olimpiai kvótát, míg férfi K-2 500 méteren realizálódott egy nem várt világbajnoki cím" - mondta Storcz Botond szövetségi kapitány.

A szakember elmondta, összességében elégedett, ám ha külön-külön elemzi a döntőket, akadnak negatívumok.

"Férfi kajaknégyesünk kvótát szerzett egy nagyon kiegyensúlyozott, dinamikusan fejlődő, gyorsuló számban, elégedett vagyok, jelenleg ez a legjobb egység, amit ki tudtunk állítani. A női páros esetében maradhatott hiányérzetünk, amíg Kovács Katiék az Európa-bajnokságon fel tudtak nőni a feladathoz, ezúttal nem életük pályáját menték. Érmet reméltünk, de nem jött össze. Eldőlt az is, hogy a férfi kenu szakágban egy kvótával zárjuk a világbajnokságot. Jövőre a poznani Világkupa előtt megrendezett pótkvalifikáción van lehetőség az olimpiai indulói hely megszerzésére. C-2 1000 méteren egy, míg C-1 200 méteren két kiadó hely van még európai nemzet számára. Ez elég szűknek tűnik, de voltunk már ilyen helyzetben korábban is."