Vágólapra másolva!
A szegedi kajak-kenu világbajnokságon a magyar válogatottból eddig a Tóth Dávid, Kulifai Tamás kajakpáros szolgáltatta a legnagyobb meglepetést, miután újoncként megnyerték az 500 méteres versenyt, Tóth szerint meglepően könnyen.

"Edzőnknek, Fábiánné Rozsnyói Katalinnak van a legtöbb szerepe ebben a győzelemben, hiszen ő hozta ki belőlünk ezt a teljesítményt" - mondta az [origo]-nak Tóth Dávid közvetlenül a célbaérés után.

"Az előfutam után már éreztem, hogy odaérhetünk a dobogóra, é legbelül bíztam abban is, hogy meglesz az arany. Meglepően könnyű volt az a döntő, és az igazat megvallva a világbajnoki válogatón jobban izgultam, mint most. A közönség fantasztikus volt, végig libabőrös voltam, de még most is az vagyok. Megérte a több hónapos lemondás és a kőkemény munka, most egy nagy buli és egy hónap pihenő következik."

A férfi kajak ketteseknél csak a 200 és az 1000 méter olimpiai szám, de a fiatal páros célja, hogy kijusson egy olimpiára, és Tóth szerint az 500-on aratott világbajnoki győzelem jó alap az olimpiai számokra is.