Vágólapra másolva!
Felkötött karral szurkol párjának a nézőtéren Brávik Kitty, a 66 kg-os Ungvári Miklós barátnője a párizsi, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A 2009-es Eb-n holland színekben bronzérmes, magyar származású dzsúdós júniusban esett át vállműtéten, ezért kényszerül hosszabb pihenőre. "Kicsit kiszakították a vállamat, próbálgattam még utána, de nem lehetett elkerülni az operációt" - nyilatkozta kedden az MTI-nek. "Az orvosok hat hónapot mondtak, elvileg decemberben állhatok tatamira, de azért bízom benne, hogy vagyok olyan fiatal és erős, hogy hamarabb is menni fog. Japánba és Kínába szeretnék elmenni, azok a versenyek sok pontot hoznak. Miki nagyon hiányzik, én Hollandiában járok fizioterápiára, ő hazament tőlem készülni a vb-re, szóval másfél hónapja nem láttuk egymást. Most, amikor az első meccse után elment mellettem, látta először az új frizurámat. Még nem tudom, hogy tetszik-e neki."

A legjobb 16 között járó háromszoros Európa-bajnok és háromszoros vb-bronzérmes Ungvári eddigi teljesítményéről a 24 éves Brávik Kitty annyit mondott: "Láttam rajta, hogy nem volt megelégedve magával, de szerintem koncentráltan, jól dolgozott, még a ruha se zavarja. Az új dzsudogik ugyanis az ő vékony derekán egy kicsit bőek, és úgy állnak rajta, mint egy szoknya. Nehéz a sorsolása, de megoldja."

Ungvári erőnyerőként a második fordulóban kezdett a bolgár Martin Ivanov ellen, aki a nyitókörben ipponnal verte a 60 kg-ban világ- és Európa-bajnok brit Craig Fallont. A csata egy szokásos Ungvári-leszorítással indult, Ivanov kiszabadította magát, ám az akció alighanem kedvét szegte: nem találta a fogást a magyaron, egymás után kapta az intéseket, végül Ungvári vazaarival nyert. A következő körben az izraeli Golan Pollackkal találkozott, akinek szemlátomást nem feküdt a magyar stílusa, három és fél percnél bele is került egy leszorításba, de ebből még kikászálódott valahogy. Egy perccel később ismét jött Ungvári csodafegyvere, ám ezúttal már nem volt menekvés Pollack számára, az egyoldalú meccset tíz másodperccel a vége előtt csengették ki. Bíró Tamás tanítványa a nyolcaddöntőben az Eb-második azeri Tarlan Karimovval száll szembe, akit megvert áprilisban az isztambuli Eb döntőjében.

A 48 kg-ban érdekelt Csernoviczki Éva szintén a 16 között jár, a tatabányaiak háromszoros Eb-ezüstérmese az örmény Gajane Artyanjan után a szenegáli Mame Seydivel szállt szembe, a nemzetközi eredmény nélkül álló rivális nem is tanúsított komoly ellenállást. Két figyelmeztetés után a magyar dzsúdós jukóval vezetett, majd két perccel a mérkőzésidő vége előtt egy kétkaros válldobással vetett véget a küzdelemnek. A nyolcaddöntőben a hazai közönség előtt szereplő Laetetia Payet vár Csernoviczkire.