Vágólapra másolva!
Ki kell hagynia a szombaton kezdődő világbajnokságon a 100 méteres síkfutást az egyik legnagyobb esélyesként számon tartott Asafa Powellnek. Tyson Gay korábbi kiesése után Usain Bolt lényegében ellenfél nélkül maradt.

A 28 éves jamaicai sprinter egy korábbi ágyéksérülése miatt nem állhat rajthoz a vb legjobban várt fináléjában, hiányzásáról elsőként leendő helyettese nyilatkozott.

"Eredetileg nem e miatt a szám miatt érkeztem a vb-re, ám Asafa sajnos nem tud ezen elindulni, így én helyettesítem" - idézte Michael Fratert a eurosport.com.

Powell hiányzását később a menedzsere is megerősítette. Paul Doyle elmondta, versenyzője hetek óta küszködik ezzel a sérüléssel, és túl nagy kockázatot jelentene számára, ha rajthoz állna.

Arra ugyanakkor maradt esély, hogy a szeptember 4-én esedékes 4x100 méteres váltón Powell szerepeljen a jamaicai válogatottban.

Powell idén 9,78 másodperccel vezeti a világranglistát, így ő lehett volna a legkomolyabb kihívója a világcsúcstartó honfitársának, Usain Boltnak. Bolt másik nagy ellenfele Tyson Gay sem lesz ott a vb-n, az amerikai futónak a világbajnoki válogató döntője előtt kiújult a csípősérülése, így nem tudta kiharcolni a szereplést.

Powell utoljára július 30-án, a budapesti Puskás Ferenc Stadionban rendezett viadalon versenyzett, akkor 9.86 másodperccel nyert, és Magyarországon első sprinterként futott tíz másodpercen belül.