Vágólapra másolva!
Baczkó Bernadett, Nagysolymosi Sándor és Gáspár Eszter után a 81 kg-os Csoknyai László is búcsúzott a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A paksi Csoknyai a katari Avad Nemi ellen kezdett, és 1 perc 17 másodperc elteltével eldobta riválisát. A mérkőzésvezető csak vazaarit mutatott, de a két oldalbíró jelezte, hogy ippont ért az akció, így a magyart hirdették ki győztesnek.

Az ugyancsak a Bercy-csarnokban rendezett, februári Grand Slam-viadalon bronzérmes Csoknyainak a 64 között nem volt ellenfele, mivel a mozambiki versenyző a kiírás szerint visszalépett.

A 32 között a tavaly Európa-bajnok Szirazsugyin Magomedovval találkozott, eddigi egyetlen összecsapásukat - tavaly a prágai Világkupa-versenyen - az orosz dzsúdós nyerte. A második összecsapás mindössze 59 másodpercig tartott, amikor Magomedov eldobta Csoknyait, s akciójára ippont kapott.

A miskolci Gáspár gyors győzelmet aratott első meccsén, egy perc után leszorította Stevie Kellyt, s az ausztrál nem tudott kiszabadulni a kemény ölelésből.

Gáspár következő, egyben utolsó ellenfele a török Selda Karadag volt, aki 24 mp elteltével ippont érő dobással nyert.

A 2007-ben vb-harmadik Baczkónak csak egy meccs jutott, a szlovén Urska Zolnirral vívott nagy csatát. Ellenfelének két intésével a KSI dzsúdósa jukóhoz jutott, ám az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok szlovén egy dobással kiegyenlített. Jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás, ebből bő egy perc telt el, amikor Zolnir vazaarit érően vitte földre Baczkót, aki ezzel kiesett.

A kecskeméti Nagysolymosi változatos mérkőzést vívott a grúz Avtandil Csrikisvilivel: előbb az ellenfél dobására ítélt ippont a bíró, majd a zsűri felülbírálata után törölte azt, ezt követően a kaukázusi két intésével a magyar dzsúdós jukóhoz jutott. A grúz azonban egy dobásra kapott vazaarival fordított, hét mp-cel a mérkőzésidő vége előtt pedig egy újabb földre vitelért kapott ipponnal fejezte be a csatát.

A versenynap magyarjai tehát egyaránt helyezetlenül zártak, pénteken Mészáros Anett (70 kg) és Joó Abigél (78) lép tatamira.