Vágólapra másolva!
Balzsay Károly péntek este a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki címéért lép ringbe Donyeckben, ahol a hazai közönség előtt szereplő Sztaniszlav Kastanovval csap össze.

A profiboksz.hu beszámolója szerint a 27 éves, normál alapállású Kastanov amatőr pályafutása során nem rendelkezett kiemelkedő eredményekkel, 2003-ban állt be a profik táborába, s karrierje elején már találkozott egy magyar riválissal, 2004 júniusában Jaksi Krisztiánt győzte le.

Az ukrán bokszoló eddig összesen 28 mérkőzésen lépett ringbe, mérlege makulátlan. Érdekesség, hogy edzője az a Freddie Roach, aki a világ legjobb ökölvívójának tartott fülöp-szigeteki Manny Pacquiaót is felkészíti a mérkőzésekre.

A találkozót a 400 millió dollárból épített donyecki Donbass Arénában rendezik meg. A címmérkőzések 17.30-tól kezdődnek, a főmérkőzés, a Sencsenko-Avendano WBA váltósúlyú világbajnoki meccs pedig 21.45-kor rajtol, ez előtt rendezik Balzsay meccsét.

A 31 éves Balzsay legutóbb tavaly novemberben lépett szorítóba, akkor a negyedik menetben kiütötte Misa Nikolicot. Eddigi pályafutása során 25 mérkőzést vívott, 23 győzelme mellett kétszer kikapott.

Balzsay 2009 augusztusában veszítette el a Boksz Világszervezetnél (WBO) őrzött nagyközépsúlyú világbajnoki övét, miután Budapesten technikai KO-val kikapott a német Robert Stieglitz-től. Ezt követően decemberben a szintén német Robert Gutknechttől szenvedett vereséget, s akkor úgy nyilatkozott, valószínűleg befejezi pályafutását. 2010 februárjában azonban bejelentette, hogy nem hagy fel a profi ökölvívással.