Vágólapra másolva!
Jani Réka Luca egy hosszú esőszünet után 7:5, 6:1-re legyőzte az olasz Camila Giorgit az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének 2. fordulójában, csütörtökön.

A viadal hivatalos honlapja szerint Jani pénteken a kínai Lu Csing-csinggel találkozik közép-európai idő szerint péntek 17:30-kor, és ha győz, akkor Arn Grétához hasonlóan főtáblás lesz.

A selejtezőben - ahol Babos Tímea, Marosi Katalin és Kellner Ádám már búcsúzott - Czink Melinda a Marosit kiejtő ukrán Marija Koritcevával találkozik magyar idő szerint 16 órakor. Amennyiben továbbjut, akkor szombat hajnalban a holland Michaella Krajicek és a francia Kristina Mladenovic párharc győztesével mérkőzik a 128-as főtáblára kerülésért.

A főtáblára jutáshoz összesen három mérkőzést kell nyerni. A 128 között a nőknél Arn Gréta alanyi jogon szerepel, és a hazai közönség előtt szereplő Vania King ellen kezd.

US Open, selejtező, 2. forduló, nők:
Jani Réka Luca - Giorgi (olasz) 7:5, 6:1

később:
2. forduló:
Czink - Koritceva (ukrán, 26.) 16 ó

3. forduló:
Jani - Lu (kínai) 17.30

A harmadik helyen kiemelt ukrán Alekszandr Dolgopolov kiesett az egyesült államokbeli Salemben zajló, 553 ezer dollár összdíjazású férfi torna csütörtöki negyeddöntőjében.

eredmények, negyeddöntő:
Roddick (amerikai, 1.) - Monaco (argentin, 7.) 6:1, 6:4
Haase (holland, 10.) - Dolgopolov (ukrán, 3.) 6:4, 6:4
Isner (amerikai, 4.) - Bagdatisz (ciprusi, 8.) 1:6, 6:3, 6:4
Benneteau (francia) - Sztahovszkij (ukrán, 9.) 3:6, 7:6 (11-9), 6:2

A pénteki elődöntőben: Roddick-Isner és Haase-Benneteau

Az idei Roland Garros-győztes kínai Li Na három játszmában legyőzte az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovát az egyesült államokbeli New Havenben zajló, 618 ezer dollár összdíjazású női verseny csütörtöki negyeddöntőjében. Az olasz Francesca Schiavone játék nélkül jutott tovább, mivel a spanyol Anabel Medina Garrigues térdsérülés miatt ki sem állt ellene.

eredmények, negyeddöntő:
Wozniacki (dán, 1.) - McHale (amerikai) 7:5, 6:3
Li (kínai, 2.) - Pavljucsenkova (orosz, 8.) 6:4, 3:6, 6:2
Schiavone (olasz, 3.) - Medina Garrigues (spanyol) játék nélkül
Cetkovska (cseh) - Bartoli (francia, 4.) 7:5, 7:5

A pénteki elődöntőben: Wozniacki-Schiavone és Li-Cetkovska