Vágólapra másolva!
Goran Ivanisevic, Gael Monfils és Jevgenyij Kafelnyikov is fellép a Tennis Classics nevű budapesti gálán október végén.

Október 29-én, szombaton negyedik alkalommal rendezik meg a Papp László Sportarénában a Tennis Classics elnevezésű gálát, melynek sztárvendége minden idők egyik legjobb horvát játékosa, a 2001-ben Wimbledonban győztes Goran Ivanisevic lesz.

Taróczy Balázs, az esemény versenyigazgatója a szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a mostani elitből pályára lép majd a spanyol Fernando Verdasco és a francia Gael Monfils, valamint a pároskirály amerikai Bryan testvérpár, Mike és Bob is.

A régi nagyágyúk közül Ivanisevic mellett az orosz Jevgenyij Kafelnyikov játékát is megcsodálhatják majd a teniszbarátok.

Ivanisevic három elveszített wimbledoni döntő után (1992, 1994, 1998) 2001-ben győzött, ezzel ő az eddigi első és egyetlen teniszező, aki szabadkártyásként nyert az angol nyílt bajnokságon. A horvát szervakirály egy hosszú sérülésből tért vissza, sokan már leírták, és kezdett úgy bevonulni a tenisz históriájába, mint a legjobb teniszező, aki soha sem nyert Grand Slam-tornát. Aztán - elsősorban ágyúlövéshez hasonlatos szerváinak köszönhetően - beverekedte magát a döntőbe, ahol ötszettes csatában felülkerekedett az ausztrál Patrick Rafteren.

Kafelnyikov két GS-tornát nyert, az elsőt 1996-ban a párizsi Roland Garroson, majd három évvel később az Australian Openen. Emellett olimpiai aranyérmet harcolt ki Sydneyiben és 2002-ben tagja volt a Davis-kupa-győztes orosz válogatottnak.

Korunk elismerten legjobb párosa, az amerikai Bryan testvérpár eddigi pályafutása során összesen tizenegy GS-diadalt aratott. A floridai ikerkettős állítólag a teniszvilág egyetlen olyan duója, amelynek tagjai pontosan ugyanolyan márkájú és súlyú ütővel, továbbá ugyanolyan márkájú és feszességű húrral is játszanak. S hogy tovább nehezítsék a riválisok dolgát, Bob bal-, Mike pedig jobbkezes.

A gálára az iráni Manszur Bahrami, a teniszvilág nagy nevettetője is eljön.