Vágólapra másolva!
A kétnapos esőszünet után csütörtökön végre ismét a játéké volt a főszerep az amerikai nyílt teniszbajnokságon, New Yorkban: a férfi címvédő spanyol Rafael Nadal és a brit Andy Murray is gyorsan végzett aktuális riválisával, s mindketten bejutottak a legjobb nyolc közé.

Az amerikai Andy Roddick és a spanyol David Ferrer meccse ugyanakkor igencsak elhúzódott a Louis Armstrong Stadionban, ugyanis a kezdés után nem sokkal mindketten arra panaszkodtak, hogy az egyik alapvonal mögött hajszálrepedés keletkezett a borításon, s ebből nedvesség szivárog a pályára, amely ezen a részen igencsak csúszós. A rendezők több mint egy óráig próbálták a kritikus részt felszárítani, a visszatérő játékosok azonban továbbra sem találták a körülményeket tökéletesnek, így a mérkőzést egy külső pályán folytatták. Végül Roddick négyszettes csatában diadalmaskodott.

A nőknél az ausztrál Samantha Stosur és a hazai közönség előtt szereplő Serena Williamsis elődöntős, előbbi a tavaly finalista, második helyen kiemelt orosz Vera Zvonarjovát múlta felül két sima játszmában, utóbbi - a US Open háromszoros bajnoka - pedig a szintén orosz Anasztaszija Pavljucsenkovát búcsúztatta.

Eredmények, férfi egyes, nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 2.) - Muller (luxemburgi) 7:6 (7-1), 6:1, 6:2
Murray (brit, 4.) - Young (amerikai) 6:2, 6:3, 6:3
Isner (amerikai, 28.) - Simon (francia, 12.) 7:6 (7-2), 3:6, 7:6 (7-2), 7:6 (7-4)
Roddick (amerikai, 21.) - Ferrer (spanyol, 5.) 6:3, 6:4, 3:6, 6:3

női egyes, negyeddöntő:
Stosur (ausztrál, 9.)-Zvonarjova (orosz, 2.) 6:3, 6:3
S. Williams (amerikai, 28.)-Pavljucsenkova (orosz, 17.) 7:5, 6:1