Vágólapra másolva!
A címvédő Rafael Nadal játszhatja majd a US Open döntőjét Novak Djokoviccsal New Yorkban, miután legyőzte Andy Murrayt. A nőknél Serena Williams-Samantha Stosur döntő lesz.

Andy Murray nagy csatára kényszerítette Rafael Nadalt a US Open második elődöntőjében, a győzelemtől mégis távol állt. A negyedik kiemelt brit csak egy szettet fogott a címvédő ellen, és az elsőt kivéve a többi sem tűnik szorosnak a számok alapján, de jellemző, hogy a találkozó három óra huszonnégy percesre nyúlt.

Nadal ugyanolyan magabiztosan teniszezett, mint egy nappal korábban Andy Roddick ellen, így Murray hiába akart nagyon, és bosszankodott minden egyes elvesztett pontja után, komoly esélye nem lehetett. A skót 55 nem kikényszerített hibát ütött, miközben a spanyol csak 23-at. Nyerő ütésekben Murray felülmúlta Nadalt, de csak szűken, 44-31-re. A döntőben Nadal a Roger Federer ellen két szett hátrányból egyenlítő, majd két meccslabda hárításával továbbjutó Novak Djokoviccsal játszik magyar idő szerint hétfő este.

A nőknél Serena Williams két szettben verte a világelső Caroline Wozniackit, aki ezzel idén is Grand Slam-győzelem nélkül marad. Pedig a dán legjobb eredményét éppen New Yorkban érte el eddig: 2009-ben döntőt játszott az Openen.

Williams ellenfele Samantha Stosur lesz, az ausztrál a torna meglepetésemberét, Angelique Kerbert győzte le fordulatos meccsen. Stosurt Wimbledonban Czink Melinda állította meg, még a legjobb 128 között.

US Open, férfi egyes, elődöntők:
Nadal (spanyol, 2.) - Murray (brit, 4.) 6:4, 6:2, 3:6, 6:2
Djokovic (szerb, 1.) - Federer (svájci, 3.) 6:7 (7-9), 4:6, 6:3, 6:2, 7:5

női egyes, elődöntők:
Stosur (ausztrál, 9.) - Kerber (német) 6:3, 2:6, 6:2
S. Williams (amerikai, 28.) - Wozniacki (dán, 1.) 6:2, 6:4