Társoldalunk:

Vitalij Klicsko nagyon elverte Adameket

2011.09.11. 0:16

A címvédő Vitalij Klicsko a tizedik menetben technikai KO-val nyert Tomasz Adamek ellen a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú vb-övéért rendezett mérkőzésen.

Így pofozta le Klicsko a nagyszájú Adameket - videó

Bár Adamek nagyon fogadkozott a meccs előtt, hogy hazai pályán, a wroclawi futballstadionban olyan tempót diktál majd, amivel az idősebbik Klicsko testvér nem tud mit kezdeni, ebből szinte semmi nem valósult meg.

A 12 kilóval nehezebb és 15 centivel magasabb ukrán jól tartotta távol a gyorsabbnak tartott lengyelt, aki megpróbált kezdeményezni, de ez azt eredményezte, hogy belenézett néhány súlyos pofonba. Klicsko uralta a meccset, Adamek hiába próbált be-beugrálni, a címvédő rendre eltalálta, ha közelebb jött.

A közönségen semmi nem múlt, hihetetlen hangerővel buzdította Adameket, aki azonban a hatodik menetben benyelt egy komoly ütést, rá is számolt a bíró, de a gond jókor jött a számára. Klicsko nem fejezte be, amit elkezdett, bár balos ütéseivel rendre elérte, hogy a lengyel óvatos legyen, és kétszer is meggondolja, mennyire férkőzik közel hozzá.

Forrás: AFP

A nyolcadik menetben Klicsko elcsúszott, és fenékre ült, de a lengyel nézők ezt úgy ünnepelték, mintha az ukrán Adamek ütésétől borult volna fel. Hogy a két harcos közül a lengyel fáradt el jobban, azt a kilencedik felvonás megmutatta, Klicsko ekkor többször is tisztán talált, majd a tizedikben folytatta a sorozást, az egyre több helyen vérző Adamek pedig gyakorlatilag ellenállás nélkül kapta az ütéseket, így a bíró jobbnak látta, ha véget vet az egyoldalú küzdelemnek. Klicsko technikai KO-val védte meg címét, és szerezte meg 43. győzelmét, míg Adamek pályafutása második vereségét könyvelhette el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK