Vágólapra másolva!
Az MTK a sokadik határidőt sem tartotta be, így a klub kajakosai és kenusai változatlanul nem kapták meg a fizetésüket. Az MTK vezetősége azonban bízik benne, hogy tíz napon belül elkezdődhetnek a kifizetések.

Tóth Dávid, aki Kulifai Tamással kajak kettes 500 méteren az idén világbajnok lett Szegeden, az [origo]-nak elmondta, hogy már kilenc hónapja nem kapták meg a fizetésüket.

"Napról napra élek. Nem lenne baj, ha például azt mondanák, hogy október 25-én megkapom a pénzemet, de így nagyon nehéz, hogy hétről hétre hitegetnek minket" - mondta Tóth, aki egyben jelezte: ragaszkodik edzőjéhez, Fábiánné Rozsnyói Katalinhoz.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke korábban az [origo]-nak azt nyilatkozta, hogy szeptemberben kifizetik a kajak-kenusokat, erre emlékeztetett a Magyar Nemzetben Medveczky Erika is, aki Sarudi Alizzal kajak kettes 1000 méteren bronzérmes volt a vébén.

"Hónapok óta megy az ígérgetés, az utolsó határidőként a szeptember vége hangzott el, ám azóta is hiába várunk a pénzünkre. Ez önmagában bosszantó, amit csak tetéz, hogy úgy érezzük, semmibe vesznek minket. Folyton nekünk kell érdeklődnünk, senki sem vállalja, hogy elénk álljon, és elmondja, mi az igazság" - idézte a lap Medveczkyt.

Rajna András, az MTK kajak-kenu szakosztályának igazgatója az [origo]-nak azt mondta, hogy reményei szerint az ígérgetés után rövid időn belűl valósággá válik a kifizetés.

"Teljesen jogos a versenyzők elégedetlenkedése, de szerintem most meg fog oldódni a probléma, az MTK ugyanis szerződést kötött az erzsébetvárosi önkormányzattal. Ahogy én tudom, a megállapodás kizárólag a klub kajak-kenu szakosztályára vonatkozik, és egy évre szól. Szerintem a következő tíz napban el fog kezdődni a versenyzők és a többi klubalkalmazott kifizetése."