Társoldalunk:

Kína után Oroszország vár a férfi kardozókra a vébén

2011.10.14. 13:20

Az ausztrálok után a kínaiakon is meggyőző teljesítménnyel lépett túl a magyar férfikard-válogatott a cataniai vívó-világbajnokság pénteki napján. A női tőrözők a japánokat verték, és Olaszországra készülhetnek.

A Szilágyi Áron, Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Lontay Balázs négyes négy asszó után ugyan még 20-20-ra állt a Szepesi László irányította ázsiaiak ellen, ezután azonban Szilágyi 5-1-re, Decsi 5-2-re, a Nemcsik helyére beállt Lontay 5-3-ra, majd Decsi 5-3-ra, végül Szilágyi 5-4-re nyerte saját párharcát, ezzel fölényessé vált a győzelem. Az elődöntőbe kerülésért az oroszokat kell legyűrni.

a 16 között:
Magyarország - Kína 45-32
(Decsi plusz 7, Szilágyi plusz 6, Lontay plusz 2, Nemcsik mínusz 2)

a 32 között:
Magyarország - Ausztrália 45-17
(Szilágyi plusz 11, Decsi plusz 8, Lontay plusz 5, Nemcsik plusz 4)

Negyeddöntős a női tőrcsapat

A japánokkal szemben kiharcolt győzelemmel negyeddöntőbe jutott a nőitőr-válogatott. A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Kreiss Fanny összeállítású csapatnak egyáltalán nem volt könnyű dolga az olasz edző irányította, szívós ázsiaiakkal szemben.

Mohamed rögtön kikapott 2-0-ra Szugavarától, Varga 5-2-vel fordított, Kreiss viszont beleszaladt egy 6-1-es vereségbe (6-10). Varga megint eredményesen vívott, Mohamed is plusszal zárt, a Kreiss helyére beállt Knapek pedig csak egy tussal kapott ki (19-18).

Ekkor már egyre nehezebben estek a találatok, többnyire a magyaroknál volt az előny, de a japánok egy darabig mindig egyenlítettek. Az utolsó körben Varga döntetlent vívott, majd Knapek is, de őt párjával, Szugavarával együtt idő előtt pihenni küldték passzivitás miatt.

A záró asszó 24-23-ról indult, ebben Mohamed két szép tussal gyorsan növelte az előnyt, és kedvező helyzetét eredményesen használta ki a hátralévő időben, melyben igen sok - összesen 16 - találat esett, 10-6-os megoszlásban. A negyeddöntőben az olaszok következnek.

a 16 között:
Magyarország - Japán 34-29
(Varga plusz 7, Mohamed plusz 4, Knapek mínusz 1, Kreiss mínusz 5)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK