Vágólapra másolva!
Kovács Katalin a kajakosok balatoni edzőtáborában nagyot esett kerékpárral, az orvosok szerint három hétig pihennie kellene, de a harmincegyszeres világbajnok október végén már edzeni szeretne.

Kovács Katalin a fárasztó, ám sikeres (három Európa-bajnoki és két világbajnoki cím) szezon után három hetet pihent, majd elkezdte a felkészülést a következő idényre. A balatoni edzőtábor azonban nem tartott sokáig számára. "Bicikliztünk, és sajnos nagyon nagyot estem. Erőteljesen ráestem a kezemre, alaposan fáj is. De a testem több része is úgy néz ki, mintha agyonvertek volna" - írta a blogjában.

A csapat az edzésprogram részeként egy Balatonalmádi-Tihany távot iktatott a programba, és a kétszeres olimpiai bajnok elismerte, hogy nem számít gyakorlott kerékpárosnak, de a jó hangulat vitte előre. "Egyre jobban ment mindenkinek, és annyira belehergeltük magunkat, hogy talán kicsit gyorsabban is mentünk a kelleténél. Ilyen nagy sebesség mellett jött egy S kanyar, amelyet nem jól vettem be, és előreestem. Akik látták, azt mondták, majdnem szabályos szaltót írtam le a levegőben" - emlékezett vissza a bukásra a 35 éves klasszis.

Kovács arról is beszámolt, hogy a baleset után voltak fájdalmai, de immáron jobban érzi magát. Miután a kezére esett, az orvosok legalább háromhetes pihenést írtak ki neki, ő azonban minél előbb szeretne vízre szállni, mert így csak futhat, ami "elég unalmas".

"Október végén újabb edzőtáborba megyünk Dunavarsányba, akkor már szeretnék teljes értékű munkát végezni. Az orvosok szerint még várnom kellene, de én úgy érzem, bírni fogom a munkát, a kezem szépen gyógyul" - fogalmazott Kovács Katalin, akinek más problémája is volt a közelmúltban. Köszvény jellegű bajára senki sem tudott magyarázatot adni, és végül saját maga jött rá az internetet böngészve, illetve az étkezési szokásainak a megfigyelésével, hogy mi lehet az ok. Mint kiderítette, a gondok egy ételtől, a haltól voltak.

"Sokat olvastam a köszvényről, és többször voltam orvosi vizsgálatokon, amikor ilyen jellegű fájdalmaim voltak. Azonban mindig, minden leletem jó volt. Végül megállapítottam, hogy mindig akkor jön elő, ha halat eszem. Amióta nem eszem halat, minden szép és jó" - árulta el blogjában Kovács, hozzátéve, hogy két hete már egy dietetikussal is együtt dolgozik, aki segít neki a helyes táplálkozásban.

Mivel a londoni olimpián a lebonyolítás miatt ugyanaz a versenyző nem indulhat egyesben és párosban is, Kovács Katalin elsősorban a négyesre koncentrál, de nem zárja ki, hogy párosban is induljon. "Látok fantáziát a párosban is, de sok függ attól, hogy ki megy egyesben. Éppen ezért nem gondolkozom még azon, hogy kivel mehetnék párosban. Nem akarom beleélni magam, mert bárkire készülök, és végül ő megy egyesben, akkor aztán mégse mehetek vele" - nyilatkozta a negyedik olimpiájára készülő Kovács.