Vágólapra másolva!
A világranglista-vezető Caroline Wozniacki édesapja durván nekiment a dán sajtónak, amiért nem hajlandók elismerni lánya sikerességét, és folyamatosan számon kérik rajta, miért nem tud egyetlen Grand Slam-tornát sem nyerni.

A nőitenisz-világranglistát vezető dán Caroline Wozniacki sem az idén, sem korábban nem nyert Grand Slam-versenyt, azonban tavaly és az idén is hat-hat tornán végigverte a mezőnyt.

A dán BT című napilap interjút szeretett volna készíteni a teniszezőnő édesapjával, egyben edzőjével, Piotr Wozniackival, aki már az első két kérdésen kiakadt.

A lap az kérdezte, milyennek látja lánya idei teljesítményét, mire az édesapa a következőket mondta: "Ezt a hülye kérdést! Vezeti a világranglistát, mit akarnak még? Természetesen jó szezont zárt. Értem én, hogy azt akarják hallani, megint nem nyert Grand Slam-viadalt. A dán sajtó állandóan bombáz bennünket a gyenge kérdésekkel."

A következő kérdés azt tudakolta, mi volt a cél az idei évre. "Semmi. Írjanak, amit csak akarnak. Letojom. Miért kell mindig negatívan írni róla? Ha nyer, akkor is csak azt tudják kiemelni, hogy milyen sztárok hiányoztak a mezőnyből."

Wozniacki idén 62 mérkőzésen győzött, 15-öt veszített el, diadalmaskodott Dubajban, Indian Wellsben, Charlestonban, Brüsszelben, Koppenhágában, New Havenben. 2011-ben összesen 2,8 millió dollárt keresett.