Társoldalunk:

"Kegyetlenül fel vagyok pörögve" - Cseh László nagyobb gatyában is aranyat nyert

2011.12.10. 19:36

Három aranyérme után nagyon várja a vasárnapi 200 gyorsot Cseh László a Szczecinben zajló rövidpályás úszó-Eb-n, úgy véli, most már bármi megtörténhet. Jakabos Zsuzsanna úgy lett ezüstérmes 100 vegyesen, hogy képtelen volt begyakorolni a fordulókat, Takács Krisztián pedig a 100 gyorson szerzett bronzérme után bevallotta, vannak titkos olimpiai álmai.

"Szerintem kimondhatom: ez egy nagyon nagy úszás volt" - mondta Cseh László a 200 pillangón aratott fantasztikus győzelmét követően.

"Eszméletlenül jól éreztem magam a vízben, tökéletesen kijött minden, az utolsó ötven is úgy sikerült, ahogy gyakoroltuk. És most már az is kiderült, hogy mi volt a gond az előző két nap. Egy számmal kisebb gatyát vettem fel a kelleténél, ezért éreztem úgy, hogy meghalt a lábam. Jó, nem esküszöm meg rá, de most így látom, mert ma nyoma sem volt a fáradtságnak a lábamban, pedig ha az első két napon így volt, akkor most is ennek kellett volna történnie. Boldog vagyok, holnap jöhet a kétszáz gyors - most már azt mondom, bármi megtörténhet, kegyetlenül fel vagyok pörögve!"

"Reggel csak azért indultam száz pillangón, hogy az első huszonötön begyakoroljam, hogyan jöjjön ki a fal. Na, most nem jött ki, sem akkor, sem most. Ez egy kicsit bánt, ennek ellenére nem lehetek elégedetlen, kifejezetten jól ment, és kissé meg is leptem magam is azzal, hogy sikerült érmet nyernem" - fogalmazott Jakabos Zsuzsanna, aki 100 vegyesen másodikként csapott a célba.

"Nagyon régóta készülök erre az áttörésre, és óriási lökést ad a folytatásra ez az érem" - nyilatkozott boldogan a 100 gyors harmadik helyezettje, Takács Krisztián. "A sok szerencsétlen szétúszás sokáig kísértett, de mára túltettem magam mindenen, ennek az eredménye a mostani helyezés. Az olimpián a kilencedik a legjobb helyezésem, amin jövőre mindenképp szeretnék javítani. De vannak titkosabb álmaim is."

KAPCSOLÓDÓ CIKK