Vágólapra másolva!
Cseh László nem volt elégedett a 200 gyorson szerzett bronzérme után a rövidpályás Eb-n. A magyar klasszis szerint akár a negyedik aranyérme is megszülethetett volna Szczecinben.

"Most mondjam azt, hogy csalódott vagyok? Pedig az vagyok, mert most aztán igazán olyan hangulatba kerültem, hogy ha egyszer nekimegyek egy számnak, akkor azt meg akarom nyerni" - mondta Cseh László az Eb zárónapján. "És amennyire belelendültem, bőven benne volt a mai napban, hogy meg tudom fogni Biedermannt és Magninit is. Ott hibáztam, hogy még mindig túl lassan kezdtem az első százat, pedig ha kicsit jobban megnyomom, akkor utol tudom érni őket az utolsó ötvenen.

Cseh ugyanakkor elismerte, régen úszott ebben a számban, azaz a taktikázáshoz, a helyes tempó érzékeléséhez még kell neki némi tapasztalat. "Ettől függetlenül elégedett vagyok az itteni teljesítményemmel, bár távolról sem mondhatom azt, hogy ezerszázalékos állapotban vagyok, bőven van még elvégzendő munka. Viszont mentálisan nagyon jót tett az itteni szereplés."

"Azt a célt tűztem ki magam elé, hogy mindenképp jobb időt menjek, mint tavaly Dubajban - nyilatkozta Gyurta Dániel a 200 mellen megszerzett aranyérme után. "Ez végül is sikerült, örülök, hogy 2:03 alá tudtam menni. Ennél jobbat csak akkor tudtam volna kihozni magamból, ha van valaki közvetlenül mellettem, vagy valaki megy előttem, akit mindenképp utol kellett volna érni. Természetesen a győzelemnek nagyon örülök, azt hiszem, minden sikert meg kell becsülni, ezt az Európa-bajnoki aranyérmet éppúgy, mint bármelyik másikat, mert manapság nagyon sok jó úszó van, és egyre nehezebb a legjobbnak lenni. Annyit ígérhetek, mindent elkövetek annak érdekében, hogy jövőre is hasonló eredményeket érjek el. És persze ezúton is hadd köszönjem meg a családomnak, az edzőimnek és a csapattársaimnak, hogy ilyen remek évet zárhatok!"

Jakabos Zsuzsanna vasárnap 400 vegyesen jó hajrával lett bronzérmes. "Az egyértelmű volt, hogy el kell kezdenem a táv első felén, máskülönben nem lett volna esélyem az éremre" - nyilatkozta a pécsi úszó. "Tudom, hogy mellen szoktak elmenni tőlem, ezen még dolgozni kell, annak viszont örülök, hogy a gyorson vissza tudtam jönni. A verseny előtt nem idegeskedtem, kicsit féltem is emiatt, hogy ez rossz jel, de szerencsére jól ment minden. Mindenképpen 4:30-on belül akartam úszni, ez bőven sikerült, érmet is nyertem, úgyhogy most nagyon örülök... Csak ne lennék annyira fáradt, de hát ez már a negyedik nap..."

Verrasztó Evelyn hiába lett bronzérmes 200 gyorson, egyáltalán nem volt elégedett az Eb-vel. "Az éremnek örülök, annak is, hogy ez a legjobb időm az évben, de sokkal több miatt nem lehetek boldog. Nem vagyok elégedett ezzel az Európa-bajnoksággal, úgy érzem, nem vagyok annyira gyors, mint tavaly ilyenkor. Igen, abban is lehet valami, hogy most egy kicsit későn indítottam a hajrát, de sajnos a rossz oldalon úsztam, nem láttam a spanyol lányt, őt talán megfoghattam volna, ha minden jól megy."